Miljoenen voor Iribov voor uitbreiding in Ghana

Invest International verstrekt een lening van 6,8 miljoen euro aan Iribov Holding voor de uitbreiding van de plantenveredelings- en productiediensten van het bedrijf in Ghana. De lening via het Dutch Good Growth Fund, het fonds dat Invest International managet namens het ministerie van Buitenlandse Zaken, maakt nieuw labaratoriumfaciliteiten voor weefselkweek en uitbreiding van de kassen in Sogakope mogelijk.

De kascapaciteit wordt op termijn verdubbeld. Dit zorgt voor 200 lokale banen en draagt met de productie van ziektevrije groenteplanten op lange termijn bij aan de voedselzekerheid in West-Afrika. De lening is mogelijk gemaakt door een samenwerking met de Rabobank.

Ziektevrije groenteplanten
Het in Nederland opgerichte Iribov levert laboratoriumdiensten voor de vermeerdering van planten door middel van weefselkweek. Met weefselkweek kunnen klanten een nieuw, plantaardig product sneller op de markt brengen. Daarnaast kan het materiaal, doordat het productieproces volledig geïsoleerd is, ziektevrij worden aangeleverd. Iribov heeft ervaring met meer dan 400 verschillende gewassen in hun productiefaciliteiten in Nederland, Macedonië en Ghana.

De lening via het Dutch Good Growth Fund, het fonds dat Invest International managet namens het ministerie van Buitenlandse Zaken, is bedoeld voor de uitbreiding van de kascapaciteit die op termijn verdubbelt. De laboratoriumfaciliteiten worden vier keer zo groot op de locatie in de buurt van Sogakope, 110 kilometer ten oosten van de Ghanese hoofdstad Accra. Dit draagt bij aan de groeiende, wereldwijde vraag naar op weefselkweek gebaseerde gewassen en om de lokale West-Afrikaanse markt te voorzien van volgroeid plantmateriaal.

Voor meer informatie:
Iribov
Middenweg 591b
1704 BH Heerhugowaard
T: +31 (0)72 5742427
info@iribov.com
www.iribov.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.