"Bloembollenteelt steeds vaker datagedreven"

Dat datatechnologie steeds meer zijn intrede doet in de teelt, kan niemand ontgaan. Het gebruik van actuele data helpt teler en adviseur om de juiste keuzes te maken. Deze opmars wordt verder aangewakkerd door technologische vooruitgang, maar zeker ook door het belang van een steeds duurzamer teeltsysteem.Data data data: en wat dan?
In de bloembollenteelt werkt men al langer met gewassensoren die worden geleverd door meerdere leveranciers. En ook de inzet van een Gewasbescherming En Weer Informatie Systeem (afgekort Gewis) is al langer gebruikelijk in de sector. Daarbij wordt steeds meer informatie over de teelt vastgelegd in teeltregistratie programma’s én door persoonlijke waarnemingen in het perceel digitaal te registreren. En daar komen ook nog eens satellietgegevens bij. Kortom, er komen steeds meer data beschikbaar. Het vertalen van al deze data naar de praktijk is de volgende stap. En daarbij zijn praktijkervaring en teeltkennis essentieel.

Lees hier het gehele artikel, gepubliceerd in 'Bol&Teelt', het magazine voor leden van de coöperatie Agrifirm-GMN.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.