Energie-update: Drie uren met negatieve elektriciteitsprijs

Deze week is de TTF-gasprijs voor de korte termijn weer aan een gestage daling bezig. De gasprijs dook al onder de grens van 30 euro, maar is woensdagochtend inmiddels gezakt tot iets meer dan 28 euro per megawattuur. Anders dan laatst het geval was zakken ook de gasprijzen voor de langere termijn mee, tot 46,40 euro (winter 2023) en 50,70 (winter 2024) op de vroege woensdagochtend.

Bij energieleverancier Vattenfall wijzen ze erop dat er ook reden is voor een gasprijsdaling. "Voor de komende maand wordt er relatief veel zon en wind voorspeld. Verder zijn de gasopslagen goed gevuld, is de aanvoer van LNG toegenomen en de levering van gas uit Noorwegen naar Europa begint weer op niveau te komen. Al deze ontwikkelingen bieden wat ruimte voor de gasprijzen om te dalen."

De elektriciteitsprijs zakt vandaag ook weer, tot onder 0. We tellen vandaag tussen 13-16u 3 negatieve uren. Op energieopwek.nl is te zien waar al die elektriciteit vandaan komt.


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.