Kiezen tussen internationale kasuitbreiding of emigratie?

Er wordt steeds vaker gesproken over tuinders die denken aan een uitbreiding van hun bedrijf in een ander land, maar ook tuinders die willen emigreren en hun bedrijf elders willen voortzetten. Wellicht dat dit ook door de gedachten van de lezer is gegaan, maar bij een internationale uitbreiding of emigratie komt veel kijken. Welk land heeft de meeste potentie, wat is de juiste locatie in dat land en welke regelgeving is daar van toepassing en waar moet men rekening mee houden? Dat is te lezen in de recent uitgebrachte editie van Havecontact.

Het uitbreiden of bouwen van een nieuwe kas wordt steeds complexer. Er worden veel eisen gesteld en voor een nieuwe locatie moet met veel aspecten rekening worden gehouden die veel tijd, energie en expertise vragen. Locatie-evaluatie, hulp bij vergunningen, financiële haalbaarheidsanalyse, klimaatstudie. Het zijn slechts enkele van de zaken die moeten worden onderzocht.

Inventarisatie en beoordeling van grond
Voordat de bouw kan beginnen, is inzicht in de behoeften en wensen van de klant essentieel bij de selectie van de locatie. Een gedetailleerd onderzoek moet worden uitgevoerd, waarbij meerdere eigendommen worden geëvalueerd vanuit logistiek. sociaal, milieu-en financieel oogpunt. De beste locaties gaan door naar de volgende fase, waarin verdere locatiestudies zullen moeten worden uitgevoerd met lokale onderaannemers totdat de beste locatie kan worden geselecteerd. Tijdens dit proces zullen er gesprekken moeten worden gevoerd met de belangrijkste belanghebbenden om hen voor te lichten en eventuele ontwikkelingsobstakels aan te pakken.

Ontwerp en engineering
Tijdens de identificatie- en beoordelingsfase van de grond kan er al worden samengewerkt tussen de tuinder, Havecon en haar Atrium Agri partners aan het ontwerp van de kas, de lay-out van de locatie, de bouwfasering, teeltconcepten. automatiseringsimplementatie en vereisten voor componentsystemen. De informatie die uit dit ontwerp voortvloeit is nodig om de belastingseisen te schatten voor systeemanalyse, aansluiting van nutsvoorzieningen en uiteindelijk de goedkeuring van vergunningen.

Stimulansen
Het verkrijgen van stimulansen is een belangrijk aspect in het ontwikkelingsproces. Inzicht in de verschillende beschikbare stimuleringsprogramma's helpt tuinders om het maximale te halen uit wat hen wordt toegekend.

Financiële haalbaarheidsstudie
De beste locaties kunnen door het eigen financiële haalbaarheidsmodel van Havecon worden gehaald. Zo'n financieel haalbaarheidsmodel bepaalt de levensvatbaarheid van het project op basis van de verwachte kapitaalinvestering en geschatte rentabiliteit op elke locatie. De gegevens uit deze studie geven een solide inzicht in de investering op basis van verschillende invoeringen en scenario's om de financiële impact te beoordelen en te presenteren. Naast het verschaffen van inzicht kunnen de gegevens uit deze studie ook worden gebruikt ter ondersteuning van financieringsaanvragen.

Klimaatstudie
Bij het selecteren van een locatie speelt het lokale weer een belangrijke rol bij het ontwerp van de kas en welke deelsystemen nodig zijn om de beste groeiomgeving voor het gewas te creëren. Een klimaatstudie omvat een diepgaand wiskundig klimaatmodel dat historische weergegevens gebruikt als input om te begrijpen welke invloed de lokale weeromstandigheden hebben op het ontwerp van de kas en welke systemen nodig zijn.

Vergunningen
Op elke locatie zijn verschillende vergunningen nodig voor de ontwikkeling van het terrein en de bouw van de kas. Inventariseren welke vergunningen en welke rapporten nodig zijn kan overweldigend en verwarrend zijn. Jarenlange ervaring is nodig om dit proces te stroomlijnen. Samenwerking met regelgevende instanties en afstemming met lokale onderaannemers om de nodige onderzoeken te organiseren zijn nodig voor goedkeuring.

Projectbeheer en coördinatie
Gedurende het hele project, van de selectie van de grond tot de uiteindelijke voltooiing, is het goed om met één groep te werken die verantwoordelijkheid neemt voor alle aspecten van het project. Hierdoor is het mogelijkheid om zich op de dagelijkse werkzaamheden te focussen en overige aspecten die komen kijken bij een internationale uitbreiding of emigratie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een verhuizing of personeelszaken.

Operationele ondersteuning
Teeltadviesbureaus en automatiseringsbedrijven kunnen ervoor zorgen dat alle geïnstalleerde technologische mogelijkheden maximaal worden benut. Een mogelijkheid om met telers samen te werken, om ervoor te zorgen dat de verwachten opbrengsten worden gehaald en de hoogste kwaliteit van het product wordt bereikt, is een optionele keuze na de oplevering van de kas.

'Het aandeel van Havecon'
Het bieden van een totaalpakket vanaf de eerste conceptontwikkeling tot en met de bouw van de kas en de doorlopende operationele begeleiding Is een oplossing voor de genoemde complexe vraagstukken. Door een samenwerking met Blueforest Environmental Development biedt Havecon zo'n totaalpakket aan.

Blueforest Environmental Development is gevestigd in Noord-Amerika en is gespecialiseerd in de identificatie en beoordeling van eigendommen, het verkrijgen van vergunningen en stimulansen. maatschappelijke educatie en voorlichting en projectbeheer en coördinatie.

Met de strategische vaardigheden van Blueforest op het gebied van projectontwikkeling en de expertise van Havecon op het gebied van modellering. engineering en de kasconstructie wordt een allesomvattende aanpak gehanteerd om geen middel onbeproefd te laten. Dankzij deze samenwerking kan Havecon ondersteunen bij een internationale uitbreiding of emigratie naar Noord-Amerika.

Voor meer informatie:
Havecon
Lorentzstraat 8
2665 JH Bleiswijk
T: +31 (0)10 266 32 70
info@havecon.com
www.havecon.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.