Doelstelling nagenoege nulemissie glastuinbouw niet behaald

De stuurgroep van het Platform Duurzame Glastuinbouw (PDG) heeft in haar vergadering van 28 juni het Uitvoeringsprogramma 2023-2027 vastgesteld. In 2022 heeft het PDG een tussenbalans opgemaakt ten aanzien van het bereiken van de doelstelling van nagenoege nullozing in 2027. Geconstateerd is dat, ondanks dat er vele en goede stappen gezet zijn richting een emissieloze kas en daarmee verbetering van de waterkwaliteit, de doelstelling nog niet is bereikt, zo valt te lezen bij Glastuinbouw Waterproof.

"Wij verwachten dat wij over vier jaar onze doelstelling halen, zegt Michiel van Haersma Buma, voorzitter van de stuurgroep. "Dat vraagt wel om met elkaar scherper aan de wind te gaan zeilen. De tijd van praten is voorbij en dat vraagt om gerichte acties en capaciteit om deze uit te voeren."

Met het voorliggende uitvoeringsprogramma 2023-2027 geeft het PDG aan op welke wijze zij kan en wil bijdragen aan het realiseren van deze ambitie.

Bron: Glastuinbouw Waterproof


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.