"Val kabinet mag geen nadelige gevolgen hebben voor het energiedossier"

De val van het kabinet Rutte IV kan grote gevolgen hebben voor het energiedossier van de glastuinbouwsector. Dat voorziet Glastuinbouw Nederland, terwijl de brancheorganisatie vindt dat dat juist niet het geval mag zijn.

Afgelopen vrijdag vond nog bestuurlijk overleg plaats met het ministerie van Economische Zaken & Klimaat, het ministerie van Landbouw, Natuur & Voedselkwaliteit en het ministerie van Financiën over de voortgang op dit dossier.

Er werd onder meer gesproken over de afschaffing van het verlaagde tuinbouwtarief, het nieuwe CO2-sectorsyteem en de WKK-inputvrijstelling. De bewindspersonen erkenden tijdens dit gesprek de noodzaak tot extra stimulerende maatregelen om de energietransitie op glastuinbouwbedrijven te bevorderen.

“Stilstand op het energiedossier betekent langere onzekerheid voor onze leden. Juist de glastuinbouw wil stappen zetten in de energietransitie om een economisch vitale sector te blijven. Deze val moet niet tot economische achteruitgang leiden”, aldus Adri Bom-Lemstra.

De verwachting is dat de meeste grote dossiers in de ijskast gezet worden totdat er een nieuw kabinet is. Om een volledig beeld te krijgen van de gevolgen van de val van het kabinet voor de glastuinbouwsector wordt op dit moment binnen Glastuinbouw Nederland per thema een inventarisatie gemaakt van de impact. Ook wordt gewerkt aan een verkiezingsmanifest voor de glastuinbouw.

Bron: Glastuinbouw Nederland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.