Eerste factsheet humaanpathogenen: "Was de handen na het werken met potgrond"

De Regeling Handelspotgronden (RHP) brengt een serie factsheets uit over specifieke onderwerpen gerelateerd aan potgrond en substraten. RHP meldt dat de eerste van de serie een factsheet over humaanpathogen online staat.

De factsheet over humaanpathogenen is te vinden in de kennisbank van RHP. De factsheet is bedoeld om gecertificeerde bedrijven en hun klanten en relaties te informeren over humaanpathogenen in het algemeen, specifiek gerelateerd aan potgrond en substraten, de richtlijnen van het RHP-keurmerk op dit vlak en advies voor de gebruiker. Ongeveer één keer per kwartaal zal er in de kennisbank een nieuwe factsheet bij komen. Onderwerpen die hierna op de planning staan zijn bijvoorbeeld: gewasbeschermingsmiddelen, zware metalen, PFAS en microplastics.

Advies uit factsheet
Een advies in de factsheet is om de handen goed te wassen om eventuele risico's te minimaliseren. Wanneer er namelijk met potgrond gewerkt wordt bij de professionele kweker of in de eigen tuin, kunnen er restjes potgrond op de handen achterblijven. Potgrond en substraat worden gebruikt voor het kweken van siergewassen en consumptiegewassen zoals sla, basilicum of aardbeien.

Een ander advies in de factsheet is om eetbare gewassen altijd te wassen voor consumptie. Dat is hetzelfde advies wat geldt voor consumptiegewassen, groente en fruit, die niet in substraat maar in de vollegrond zijn geteeld.

Bron: RHP


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.