Westland loopt uit voor opening Buurtkas Boeregoed

Afgelopen zaterdag 8 juli 2023 vond de officiële opening van de nieuwe BuurtKas van BoereGoed plaats. Wethouder Anko Goudszwaard opende de nieuwe buurtkas en farmshop aan de Opstalweg in Naaldwijk officieel. Daarvoor kwamen het Westlands mannenkoor, Koor 4 Fun en het Kassenbouwerskoor. BoereGoed zag zo'n 3000 bezoekers komen. Zij moesten om te parkeren uitwijken naar de Olsthoorn Ranch.


Lintje doorknippen

Wethouder
Wethouder Goudwaard roemde in zijn speech het initiatief, maar vooral ook de samenwerking van het bedrijfsleven en twee families die hierin hebben durven investeren. Hij ging in op het sociale doel, dat de mensen met elkaar wat verder brengt en sprak woorden over de kracht die het initiatief geeft. Hij zag ook parallellen tussen het Westland en BoereGoed: Innovatie, kracht en veel samenwerken.

Bedrijfsleven
Tekenaar Richard de Rijke toonde een poster van het Westland waar alle bedrijven die het project ondersteunen op een speelse wijze getekend zijn. De tekening is nog niet af maar wordt enorm groot. In de speeches werd tegemoet gekomen aan de wens van Richard wens om er een puzzel van te maken.

Droom
BoereGoed heeft de afgelopen jaren gewerkt aan een droom, een ontmoetingsplek voor mensen waar voeding naast duurzaamheid, ontdekken, ontwikkelen en begeleiden samenkomt. Een plek midden in de samenleving en, vanuit de traditie van Westland, als voedsellandschap voor de stad. De missie ‘BoereGoed, goed voor mensen’ was daarbij steeds de drijfveer.

Plek in de samenleving
BoereGoed Opstalweg wordt een welkome plek om te beleven en te ontmoeten. Een BoereGoed Buurtkas voor én in de buurt. De inrichting van de nieuwe locatie nodigt als vanzelf mensen uit. Bezoekers kunnen groente, fruit en kruiden ruiken, proeven en ervaren of een gezellig praatje maken met vrijwilligers en andere bezoekers. Op die manier kan er genoten worden van de verbinding en van alles wat groeit en bloeit bij BoereGoed Opstalweg.

Werk en toegankelijkheid
De nieuwe locatie biedt volop ruimte voor werk in een fijne, groene omgeving. Daarbij is rekening gehouden met toegankelijkheid voor iedereen. Voor de bezoeker is er een groot buitenterrein om te parkeren, een fietsenstalling, een buitentuin met fruit en een dierenweide. De buitentuin zet zich voort in de ‘Farm I See’ kruidentuin binnen, in de buurtkas en de winkel. Een groene totaalbeleving met ruimte voor meedoen, meemaken en meeproeven met aandacht voor jong en oud.

Voor meer informatie:
BoereGoed
Baakwoning 15a
2671 LE Naaldwijk
Tel: 0174-725205
info@boeregoed.nl
www.boeregoed.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.