Bachmann Plantec installeert 18.000m2 PV-panelen op productielocatie in Luzern

Op vrijdag 23 juni 2023 heeft producent van kunststof verpakkingen Bachmann Plantec een grote nieuwe zonne-energiecentrale op het bedrijf in Luzern in gebruik genomen. De installatie bestaat grotendeels uit de innovatieve, lichtgewicht kunststof modules; het PV-systeem is ontworpen, gepland en speciaal afgestemd op de omstandigheden van de sterk uiteenlopende dakconfiguraties onder leiding van Ampere Dynamic Schweiz GmbH.

Door gebruik te maken van lichtgewicht panelen, die 80% van het hele systeem uitmaken, was het mogelijk om de efficiëntie te maximaliseren en tegelijkertijd het gewicht en de installatiekosten enorm te verlagen. Op een dakoppervlak van 18.000 vierkante meter wordt een indrukwekkende output van 2.200 kWp en een jaarlijkse opbrengst van 2,1 gigawattuur bereikt. De door dit systeem opgewekte stroom is gelijk aan het jaarlijkse verbruik van 600 huishoudens bestaande uit vier personen. Als grootverbruiker van elektriciteit kan het bedrijf ongeveer 96% van de opgewekte elektriciteit gebruiken voor de eigen activiteiten. Het overschot wordt aan het openbare elektriciteitsnet geleverd.

“Deze grote investering in hernieuwbare energie is een mijlpaal voor ons en het bewijs van onze intensieve inspanningen voor duurzaamheid, onafhankelijkheid, zelfvoorziening, maar ook locatie- en baanzekerheid,” zegt Reto Bachmann, CEO van de BACHMANN GROEP. Reto Baumeler, verantwoordelijk voor duurzaamheid, voegt hieraan toe: “We zijn er trots op om samen met Ampere Dynamic en het gebruik van innovatieve technologieën bij te dragen aan de energietransitie en onze positie als pionier in de branche te consolideren.”

Voor meer informatie:
Bachmann Plantec
www.bachmann-pflanzentrays.ch


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.