Mildred Anyango, Ball Floriculture Kenia:

"Ons doel is om de Keniaanse bloemensector vooruit te helpen en het wereldwijde marktaandeel uit te breiden"

Ball is al meer dan tien jaar actief op de Keniaanse markt en in 2021 richtten ze Ball Floriculture op met als strategisch doel de producten en diensten voor Keniaanse bloemenkwekers te verbeteren en te voldoen aan de toenemende wereldwijde vraag naar Keniaanse bloemen, met name op de Europese markt. "Kenia heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een prominente speler in de wereldwijde snijbloemensector, waarbij de focus vooral ligt op rozen. Er bestaat echter een duidelijke kans voor het land om zijn deelname verder uit te breiden door een gedifferentieerd assortiment zomerbloemen aan te bieden, wat ook duidelijk zichtbaar was op de Iftex dit jaar in Nairobi," legt Mildred Anyango van het bedrijf uit.


Mildred Anyango en Alejandro Umana op Iftex 2023. Rechts gipskruid Polar Bear, een nieuwe variëteit met grote bloemen.

Toenemende vraag naar zomerbloemen
Ball Floriculture Kenya is goed gepositioneerd om deze expansie te ondersteunen en te stimuleren. De afgelopen jaren hebben ze de vraag naar hun producten zien toenemen. Het bedrijf beschikt over een gevarieerd portfolio van materialen, waaronder een breed scala aan snijbloemsoorten zoals Gypsophila, Dianthus, Limonium hybriden, Limoniums Sinzii, Matthiola, Delphiniums, Zonnebloemen en nog veel meer.


Mildred Anyango, Catalina Puerta en Alejandro Umana op Iftex 2022.

Meer dan alleen een product
Naast zijn producten brengt Ball Floriculture Kenya ook zijn teeltexpertise en advies voor procesverbetering in. En niet te vergeten spelen de gezamenlijke marketinginspanningen van het bedrijf een cruciale rol bij de internationale promotie van de rassen, voegt Anyango toe. "Door strategisch samen te werken met partners en gebruik te maken van zijn netwerk, kan Ball Floriculture Kenya de schoonheid en het unieke karakter van Keniaanse bloemen effectief onder de aandacht brengen en zo meer kopers aantrekken."

Met een sterk team en een sterke infrastructuur in Kenia wil Ball Floriculture Kenya uitgebreide ondersteuning bieden aan lokale bloemenkwekers. "Door gebruik te maken van haar wereldwijde visie en uitgebreide ervaring is het bedrijf in staat om snel te reageren op vragen van klanten en te zorgen voor uitzonderlijke sales- en post-sales service. Door deze klantgerichte aanpak is Ball uitgegroeid tot marktleider in de verkoop en after-sales service van snijbloemenmateriaal bij middelgrote en grote professionele bloemenkwekers in landen als Colombia, Ecuador, Midden-Amerika en nu ook Kenia."


Het Ball team bezoekt een van de kwekerijen van de Black Tulip Group (Lemotit Farm) in Londiani. Van links naar rechts: Raju (BTG), Alvaro (Ball), NJ (BTG), Camilo (Ball) en Mildred (Ball).

Milieubeleid
Ball, het moederbedrijf van Ball Floriculture Kenya, zet zich niet alleen in voor zijn producten en diensten, maar ook voor het milieu. De belangrijke Research & Developmentafdeling van het bedrijf in Colombia, neemt tal van initiatieven die gericht zijn op duurzaamheid, zoals het gebruik van zonnepanelen, recycling van regenwater en herbebossing, om er maar een paar te noemen. "Door milieuoverwegingen actief in zijn activiteiten te integreren, laat Ball zien dat het zich inzet om duurzame praktijken binnen de bloemensector te bevorderen."


Het Ball team uit Colombia, samen met het Ball Floriculture Kenya team. Van links naar rechts: Alejandro, Camilo, Catalina, Mr. Joaquin (MD), Erick en Mildred. Foto rechts: Alejandro en Mildred met Gulitat op de Klaver Flowers Farm in Ethiopië.

De Keniaanse snijbloemensector vooruit helpen
Door zijn robuuste middelen en lokale aanwezigheid te combineren, is Ball Floriculture Kenya klaar om een aanzienlijke impact te hebben in de Keniaanse bloemensector, concludeert Anyango. "Door ons streven naar uitmuntendheid, in combinatie met onze toewijding om tegemoet te komen aan de veranderende behoeften van bloemenkwekers, kunnen we een cruciale rol spelen in de voortdurende groei en het succes van de sector. Met een focus op innovatie, kwaliteit en klanttevredenheid is Ball Floriculture Kenya goed uitgerust om de Keniaanse snijbloemensector vooruit te helpen en zijn wereldwijde marktaandeel uit te breiden."


Mildred, Alejandro en Camilo met het team van de Black Tulip Group: Sushant en Sagar tijdens Iftex 2023.

Voor meer informatie:
Mildred Anyango
Ball Floriculture Kenya
manyango@ballsb.com
@ballsbcutflowers
www.ballsb.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.