Susan Dijkshoorn nieuw jongerenbestuurslid Algemeen Bestuur LTO Noord

Susan Dijkshoorn vertegenwoordigt vanaf september de jongerenstem in het Algemeen Bestuur van LTO Noord. Zij neemt het stokje over van Anouk Veldscholten, die na een zittingsperiode van drie jaar afscheid neemt. Susan is enthousiast om te beginnen en heeft ook een duidelijk beeld over wat zij wil bereiken, laat de organisatie weten.

‘Er speelt op dit moment zoveel waar jongeren mee te maken krijgen. Nieuwe wet- en regelgeving, stikstof, nitraat, verdienmodellen, noem maar op. Ook de jongerenstem moet daarbij vertegenwoordigd zijn. Jongeren moeten zich laten horen, vanuit hun eigen visie. Want het beleid dat nu wordt gemaakt vormt de basis voor hún toekomst,’ zegt Susan.

Dirk Bruins, voorzitter LTO Noord, onderschrijft het belang van de jongerenstem in het hoofdbestuur als volgt: ‘Als LTO Noord willen we toekomstgericht zijn, dan moet je ook zorgen dat de toekomst aan tafel zit. Dat geldt op alle fronten, of het nu gaat over beleidsinhoudelijke thema’s of over de ontwikkeling van de vereniging. Jongeren denken anders, communiceren anders en hebben een nadrukkelijk belang. In het belang van ons allemaal moet dat gehoord worden.’

Bestuurservaring
Susan is 26 en is verbonden aan twee melkveebedrijven: de boerderij van haar ouders in het Zuid-Hollandse Woerdense Verlaat en het bedrijf van haar vriend en schoonouders in Wytgaard, Friesland. Daarnaast werkt ze drie dagen per week aan de hogeschool Van Hall Larenstein in Leeuwarden, als docent Dier- en Veehouderij. Susan heeft al de nodige bestuurservaring. Als negentienjarige trad ze toe tot het bestuur van Friesland Campina Jongeren, waarvan ze de laatste twee jaar voorzitter was. Daarnaast was ze vier jaar lid van de Jongerenraad van CRV.

Voor de volgende generatie
Met het programma ‘Voor de volgende generatie’ werkt LTO Noord samen met jonge boeren en tuinders aan perspectief voor een toekomstbestendige sector, met een vaardige en weerbare nieuwe generatie agrarische ondernemers. Onderdeel daarvan is een jongerenzetel in het Algemeen Bestuur en een Jongerenadviesraad die is opgericht om het geluid van jonge leden te laten weerklinken in álle lagen van de vereniging.

Ook wordt deelname van jongeren aan innovatielabs, leiderschaps- en ondernemerschapstrainingen gefaciliteerd, worden gastlessen voor het agrarisch onderwijs verzorgd én activiteiten georganiseerd met een sterke focus op thema’s als duurzaam ondernemerschap en bedrijfsopvolging.

Bron: LTO Noord


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.