goede hoop op doorstart

Geldtekort noopt robotbouwer tot aanvraag faillissement

Honest AgTech B.V. is failliet verklaard. Op 27 juni heeft de Rechtbank Noord-Holland faillissement uitgesproken over het in Delft gevestigde bedrijf. De robotontwikkelaar, bekend van een zeer autonoom rijdende tuinbouwrobot, vroeg zelf faillissement aan. Er is sprake van een liquiditeitstekort. Een doorstart wordt momenteel onderzocht.

Curator Claus uit Heemstede laat desgevraagd weten goede hoop te hebben op het realiseren van een doorstart. Hij spreekt van 'mooie techniek' die echt 'een aanvulling op de markt' is.

Bij het bedrijf werken twintig mensen. Belangrijk is die mensen, met 'hele specifieke kwaliteiten', te behouden, geeft de curator van Haut Legal & Tax aan. Medio juli verwacht hij hier uitsluitsel over te kunnen geven. Voor de doorstart van de techniek is 'voldoende tijd'. De komende weken moet wel duidelijk zijn wat er met de mensen die bij Honest werken, gaat gebeuren.

All-in gegaan met sensoren
Honest Agtech werd bij de Kamer van Koophandel ingeschreven in april 2020. Sinds afgelopen najaar kwam er regelmatig nieuws naar buiten. Dit voorjaar was de robot, met daarop een bovenstel voor UV-C-behandeling van gewassen, voor het eerst echt te zien, op Fruit Logistica in Berlijn op de stand van Viscon.

De aandeelhouders van Viscon Group investeerden, in de rol van pre-seed investeerder, begin 2021 in de Delftse startup. De investering stelde Honest in staat om het eerste team te formeren en de technologie stack te bouwen zodat deze klaar was om te testen in kassen.

Bij het uitrusten van de robot met sensoren is Honest all-in gegaan. De robot die te zien was in Berlijn is uitgerust met 3D-camera’s, 2- en 3D Lidarsensoren en ultrasoonsensoren. Het uitgangspunt van de robotbouwer is dat de robot zo veilig mogelijk moet zijn, anticiperend op Europese regelgeving die er gaat komen voor autonoom rijden. Naast alle sensoren is daarvoor ook software erg belangrijk.

Het faillissement, uitgesproken op 27 juni, is geregistreerd onder kenmerk: 15.nho.23.135.F.1300.1.23. Als curator is mr A.M.H.J.L. Claus aangesteld.

Bij Honest AgTech kreeg de redactie donderdagochtend niemand te pakken.

Voor meer informatie:
Honest AgTech
hello@honest.ag
www.honest.ag


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.