Kwekerij Piet Vijverberg viert 25 jaar Phalaenopsisteelt

Tholen - Het is 25 jaar geleden dat kwekerij Piet Vijverberg startte met de teelt van de phalaenopsis. Sander Vijverberg, eigenaar van de kwekerij en derde generatie Vijverberg, plantte in 1998 zelf de eerste stekken. Van daaruit ontstond het huidige assortiment dat de markt nu vooral kent van het merk Star Quality By5.

Mike en Jeroen gingen op tournee in het Westland en Aalsmeer om vijf winnaars van de 25 Jaar Phalaenopsis winactie te bezoeken. De winnaars zijn (van linksboven mee met de klok) Jan-Anne Tolsma en Tim ten Brink van OZ Planten, Tessa Fransen van Gimall Plants, Peter van Wijlen van Just Plants, Wilfried van der Hoeven van Just Plants en Marc Guyt van Grotex

Reach for the stars
De orchidee├źn van Piet Vijverberg worden geteeld in 12 cm potten en worden vooral geleverd met 3 of 4 takken. De kweker zet in op een breed assortiment rassen en kleuren en zet deze in alle mogelijke mengsels in de markt.

Om de kwaliteit te highlighten werd enkele jaren geleden het Star Quality By5 assortiment gepresenteerd. Planten binnen dit assortiment worden aangeboden in luxe verpakkingen, het merk is het 'paradepaardje' onder de verschillende brands die de kweker uit Monster voert.

Eten bij Triptyque
Deze eigenschappen komen naar eigen zeggen ook terug in de bedrijfsvoering van restaurant Triptique. Dit restaurant werd op 1 augustus 2020 geopend door Virginie en Niven Kunz en werd in mei 2022 bekroond met een groene Michelinster. Om het jubileum te vieren organiseerde de kweker afgelopen week een winactie. Iedere werkdag kreeg de 25e besteller een cadeaubon voor een compleet verzorgd diner voor twee personen bij sterrenrestaurant Triptyque in Wateringen.

75 jaar
Vorig jaar bestond Kwekerij Piet Vijverberg 75 jaar. In 1946 startte Kees Vijverberg in Naaldwijk als groentekweker en voegde daar later sierteelt aan toe. Zoon Piet kwam er in 1964 bij en in 1993 trad ook Sander, zoon van Piet en kleinzoon van Kees, toe tot het bedrijf. Vanaf 1984 teelt men kamerplanten, de laatste jaren ligt de focus op phalaenopsis en dracaena. De kwekerij aan de Alkemadelaan in Monster is stapsgewijs uitgebreid tot 7,6 ha. Hiervan is 1 ha bestemd voor de teelt van dracaena, op de overige 6,6 ha wordt phalaenopsis geteeld.

Voor meer informatie:
Piet Vijverberg
Alkemadelaan 3
2681 LX Monster, Westland
Tel.: +31 (0)174 631 940
info@pietvijverberg.nl
pietvijverberg.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.