zoons René Fransen stappen in de zaak

“We willen de continuïteit van de groei borgen en voldoen aan de eisen die de financiële wereld aan ons stelt”

Per 1 juli zullen Jelle en Bart Fransen, zoons van oprichter en directeur René Fransen, toetreden tot het bestuur van Ai2. Een heugelijk feit, want niet alleen kan het bedrijf naar de toekomst toe doorgroeien, ook worden nieuwe en noodzakelijke competenties in huis gehaald.

Zeventien jaar geleden begon Rene Fransen Ai2 en sinds die tijd is er veel gebeurd. Niet alleen is het bedrijf steeds verder gegroeid, ook zijn de eisen vanuit met name het bankwezen steeds strenger geworden. Denk aan het toezicht op de financiën van derdengelden en in het bijzonder de steeds verdergaande onderzoeksplicht (compliance) naar de herkomst van (de middelen van) de klant. “Dat kan ik al lang niet meer allemaal alleen”, vertelt René, “en daarom werk ik al langer samen met een aantal vaste externe partijen. Bovendien kunnen de verschillende rollen van uitvoerend en toezichthoudend natuurlijk niet in 1 persoon samenvallen. Dat mijn jongens de laatste tijd steeds meer interesse in de zaak hebben gekregen is natuurlijk prachtig.

Jelle is inmiddels afgestuurd bedrijfskundige en werkzaam bij een fintech bedrijf, terwijl Bart binnenkort ook in eenzelfde richting hoopt af te studeren. Beide jongens starten naast hun bestaande werkzaamheden per 1 juli in het bestuur van de BV, die tussen twee haakjes bestaat naast een Stichting die toezicht houdt op alle financiële stromen van de klanten (derden). “Om dat echt goed te kunnen doen en om aan die steeds stringentere eisen te kunnen voldoen volgt Jelle momenteel de cursus Master of Compliance, wat betekent dat wij straks op dat gebied op het niveau van de bank zelf zitten.”

Ai2 (Agri Inter Incasso B.V.) is een incassodienstverlener in de sierteeltsector en naar eigen zeggen dé marktuitdager van Royal FloraHolland op het gebied van afrekenen. René begon het bedrijf in 2006, toen de veilingen uit Aalsmeer (waar hij werkte op de afdeling accountmanagement), Rijnsburg en Honselersdijk gingen fuseren tot het huidige Royal FloraHolland. Omdat niet alle partijen in de markt hier onverdeeld enthousiast over waren, ontstond er de vraag naar een aparte, ‘onafhankelijke’ afrekenplatform. Naar eigen zeggen zijn de meeste klanten van toen, op een paar stoppers na, nu na 17 jaar nog altijd klant.

Voor meer informatie:
Ai2
E: info@ai2.nl
www.ai2.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.