Kassenbouw naar de mensen brengen in plaats van andersom?

Het steekt Frans Blom, voorzitter van de raad van commissarissen van Van Lanschot Kempen en mede-initiatiefnemer van denktank Denkwerk, dat arbeidsmigratie aan de markt wordt overgelaten. Dat vertelt hij bij BNR. Bedrijven en organisaties halen op eigen houtje mensen van buiten naar hier halen.

De uitkomst daarvan is volgens Blom dat we vooral laag opgeleide arbeid hierheen halen om te werken in bedrijfstakken 'waar we zelf eigenlijk niet in willen werken'. Blom denkt dan aan bijvoorbeeld slachterijen of kassenbouw en vraag zich af of het in zulke gevallen niet beter is om het werk naar de mensen brengen in plaats van andersom.

Volgens Blom is het belangrijk om over twee zaken na te denken: hoeveel en welke mensen halen we hierheen? En welke bedrijfsactiviteiten houden we hier of besteden we uit? Beide vragen zijn samen te vatten in de kernvraag: hoe willen we dat ons land er over twintig jaar uitziet?


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.