Dutch Greenhouse Delta ontvangt vier handelsmissies in GreenTech-week

Tijdens de GreenTech-week ontving Dutch Greenhouse Delta, samen met partners vanuit overheid en bedrijfsleven, een viertal inkomende handelsmissies. De officiële delegaties waren afkomstig uit India, China, Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten, Qatar, Kazachstan en diverse Stan-landen. Zij werden via een op maat gemaakt programma ondergedompeld in de kennis en kunde van de Nederlandse glastuinbouwsector. Tijdens deze missies stond het verkennen van samenwerkingskansen en versterken van handelsrelaties centraal, om de transformatie te maken naar betaalbare verse voedselproductie in de diverse landen.


Exclusief netwerk diner met alle inkomende delegaties bij World Horti Center

De programma’s van de delegaties markeerden zich met bedrijfsbezoeken door het volledige ecosysteem van het Nederlandse tuinbouwcluster. Zowel logistiek, de haven, biologie, veredeling en innovatieve tuinbouwtechnologie werden gepresenteerd aan de internationale besluitvormers.

De delegatieleden bestonden uit beleidsmakers, investeerders, kwekers en bedrijven voor de import en export van versproducten. Een uitgebreid beursbezoek aan de GreenTech, waar innovaties werden getoond, maakte grote indruk op de delegaties. Tevens waren kennissessies en matchmaking met diverse Nederlandse bedrijven onderdeel van de programma’s.


Delegaties ontdekken de producten van Nederlandse innovatie bij Bayer De Ruiter Seeds Experience Center

Sanket Mehta, medeoprichter en directeur van Nutrifresh Farm Tech India en één van de delegatieleden, kijkt terug op de handelsmissie van India naar Nederland: "De hele ervaring van de handelsmissie is ontzettend boeiend geweest. Programma's zoals deze zijn belangrijk voor toekomstige samenwerkingen en om een sprong voorwaarts te maken in de transformatie naar lokaal produceren van vers groenten en fruit. Kennisuitwisseling zal beide landen verder helpen. Ik ben erg blij dat ik betrokken ben bij PIB HortiRoad2India, met dit programma worden samenwerkingen tussen Nederland en India sterk bevorderd."


Netwerkborrel bij de residentie van de ambassade van India in Nederland, op uitnodiging van Ambassadeur Mrs. Reenat Sandhuwill

Verschillende organisaties hebben hun intentie uitgesproken voor verdere samenwerking, waaronder de onderminister voor onderzoek en innovatie van het ministerie van water, milieu en landbouw van Saoedi-Arabië, Dr. Abdelaziz Almalek. Hij zal vanuit Saoedi-Arabië aandringen op een Memorandum of Understanding (MOU) voor landbouw tussen onze landen. De handelsmissie uit Kazachstan kan rekenen op een concreet vervolg tijdens AgroWorld, een beurs die van 1 tot 3 november plaatsvindt in Almaty, Kazachstan. Einde dit jaar zal er tevens een uitgaande handelsmissie naar India, onder leiding van Mark Rutte, plaatsvinden om samenwerkingen tussen de landen verder te versterken.


Matchmaking en kennisuitwisseling op GreenTech

Voor meer informatie:
Ysabel van der Meer
Dutch Greenhouse Delta
Europa 1
2672 ZX Naaldwijk
Tel.: +31 (0)6 25 27 60 71
info@dutchgreenhousedelta.com
www.dutchgreenhousedelta.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.