Varend Corso beleeft zonovergoten 24ste editie

Onder een stralende zomerzon zagen naar eigen zeggen honderdduizenden toeschouwers dit weekeinde een prachtige corsostoet. De 24ste editie van het Varend Corso werd zondagavond na drie tropische dagen onder luid applaus binnengehaald op het Trade Parc Westland. "Wat een geweldig feest hebben we neergezet, met zoveel vrijwilligers. Honderdduizenden toeschouwers hebben de parels van het Westland gezien", aldus voorzitter van het Varend Corso Rob Baan tijdens de slotavond.

Het publiek stemde dit jaar weer massaal op de mooiste, kleurrijkste en spectaculairste boten. ‘s-Gravenzande deed voor het eerst met een eigen corsoboot mee en kreeg direct de meeste stemmen voor Soldaat van Oranje. De deelnemers mochten daardoor het podium bestijgen en de felbegeerde jaarlijkse publieksprijs in ontvangst nemen. De Hofvilla won de publieksprijs voor de competitie bij de jeugdboten.

Dit jaar was er voor de tweede keer een Blooming Battle, een strijd tussen verschillende groene opleidingen in Nederland. De eerste prijs was voor Scalda Mbo Goes, voor hun boot met het thema Abba - Mamma Mia.

Traditioneel worden er op zondagavond nog meer prijzen uitgereikt. De figuratieprijs was eveneens een prooi voor Soldaat van Oranje van ’s-Gravenzande. De tweede en derde prijs waren voor Monster met het thema Onze aarde verdient een podium en voor de openingsboot met het thema She, waar de danseressen van Danscreatie op stonden. De Johan Huismanprijs ging naar Natasja Turk. Zij had het arrangement op de boot van Kwintsheul onder haar hoede. Kirsten Boekee mocht de Buitelaar Metaal innovatieprijs in ontvangst nemen voor de manier waarop ze de boot van Monster met aardse materialen had opgemaakt.

Volgend jaar belooft het corsoweekeinde nóg feestelijker te worden. Dan is het de 25ste jaargang en dus een jubileumeditie.

Fotocredits: Varend Corso Westland / Arnaud Roelofsz


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.