Fulco Spithoven, Benary

Hoe presteert Platycond Pop Star tijdens de remproef?

Platycodon kwekers worden zenuwachtig als de weerman hete dagen voorspelt, de planten strekken dan snel door, wat vervolgens kwaliteitsverlies betekent. Echter, de Pop Star is hier veel beter tegen bestand. Volgens Fulco Spithoven van Benary een echte doorbraak, helemaal nu het veel gebruikte remmiddel voor dit product niet meer is toegelaten. Daarnaast kan het ook in combos gebruikt worden. Nieuwsgierig? Komende week is er weer een Platycodon Remproef bij Benary in Venhuizen.


Fulco Spithoven met Pop Star tijdens de FlowerTrials.

Compacte serie
Het veelgebruikte remmiddel in de teelt van Platcodon is Tilt, legt Spithoven uit. "Dit middel is niet meer toegelaten en tegelijkertijd kwam Benary met deze compactere Playtycodon-serie op de markt. Dit betekent dus niet alleen minder remmiddelen, maar daardoor ook lagere kosten en beter voor het mileu."

Combos
Pop Star werd voor het eerst geïntroduceerd in 2018 als een nieuwe compacte Platycodon-serie uit zaad door Benary en met de nieuwste verbeteringen van de witte en roze variëteiten afgelopen jaar bovenop de klassieke blauwe, kunnen ze ook worden verkocht als trio's, wat een extra pluspunt is.

Remproeven
Om aan de kwekers te laten zien hoe weinig remmiddelen deze serie nodig heeft in vergelijking met de veel gebruikte serie heeft het team van Benary de proeven opgezet en komende week is de laatste proef. "Er is op 10 verschillende manieren geremd en telkens wordt de Popstar vergeleken met Astra. Het is heel interessant om te zien welke remstoffen wel of niet van invloed zijn op de groei van Platycodon."

Voor meer informatie:
Fulco Spithoven
Benary
Fulco.Spithoven@benary.de
www.benary.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.