OptiCept neemt volledige controle over wereldwijde verkoop OptiBoost

Om de verkoop van OptiBoost verder te focussen en te versterken, heeft OptiCept zijn samenwerking met Syngenta Flowers opnieuw onderhandeld en heeft het vanaf 1 augustus 2023 de volledige controle over de wereldwijde verkoop en marketing voor de OptiBoost-applicatie. Syngenta Flowers wordt een referentieklant die OptiBoost binnen de eigen bedrijfsvoering zal introduceren wat betreft de stekken voor de sierteelt. Uiterlijk eind 2023 worden de overeenkomsten opgesteld en ondertekend.

"We bevinden ons in een fase van wereldwijde verkoop van stekken voor bosbouw en snijbloemen", zegt Thomas Lundqvist, CEO van OptiCept Technologies. "Dit vereist een absolute focus en 100% inzet voor het sluiten van zakencontracten. De vernieuwde samenwerking zal daartoe bijdragen door niet alleen ons bedrijfsresultaat te verbeteren, maar ons ook in staat te stellen om het algehele aanbod en de organisatie rond OptiBoost te versterken. Daarnaast openen we met de overeenkomst met Syngenta Flowers een belangrijke markt voor stekken voor de sierteelt. Dit is een win-winsituatie voor OptiBoost en Syngenta Flowers."

OptiCept zal vanaf 1 augustus 2023 de wereldwijde verkoop en marketing een duw in de rug geven. Het doel is om de tripartiete overeenkomst tussen OptiCept, Syngenta en Prebona tegen het einde van het jaar aan te passen. De commissies van Syngenta Flowers zullen daarom in twee stappen naar OptiCept worden verplaatst, twee derde per 1 augustus en daarna volledig vanaf het einde van het jaar. Prebona blijft de gepatenteerde OptiBona-oplossing leveren.

Na deze overgang zal Syngenta een contract ondertekenen als voorkeursklant, terwijl de tripartiete samenwerkingsovereenkomst parallel wordt aangepast. OptiCept zal de huidige agentuurovereenkomst met BCC overnemen en de lopende besprekingen inzake stekken voor bosbouw afronden.

"Dit is een belangrijke volgende stap voor de commerciële activiteiten van OptiBoost", zegt Christian Östberg, CEO van Prebona. "OptiCept zal ons helpen om commercieel door te drukken terwijl we ons bedrijfsbereik verbreden met stekken voor de sierteelt via Syngenta Flowers, de grootste leverancier van sierplanten ter wereld. Ik ben ook blij om te zien dat we een langdurige samenwerking hebben gesloten met Syngenta die in de toekomst zijn expertise ter beschikking zal stellen om onze lopende activiteiten te ondersteunen."

OptiCept Technologies, Syngenta Seeds en Prebona hebben in 2021 een overeenkomst gesloten voor een wereldwijde lancering van de OptiBoostTM-toepassing voor snijbloemen.

Voor meer informatie:
OptiBoost
sales@optiboost.se
www.optiboost.se


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.