Twaalfde editie Open Kwekerijdag groter dan ooit

De 12e editie van de Open Kwekerijdag was dit jaar wederom een succes! Omwonenden, collegakwekers, politiek en plantenliefhebbers uit het hele land bezochten op 17 juni de opengestelde kwekerijen. Deze keer konden de geïnteresseerden een kijkje nemen in de keuken van elf bedrijven aan de Halve Raak in Boskoop. Lodewijk Hoekstra, Nederlands bekendste tv-tuinman en voorvechter van een duurzame wereld, opende samen met Linda Hoogendoorn en twee kwekers, Albert de Vries van Boot & Dart Boomkwekerijen en Erwin Maaijen van Boomkwekerij A & E Maaijen, vol enthousiasme de Open Kwekerijdag. Daarna maakten zij een ronde langs een aantal van de deelnemende bedrijven.

Mede dankzij een stralende dag en de grote keuze aan activiteiten dat het publiek op de Open Kwekerijdag geboden wordt, haalde de dag fantastische bezoekersaantallen. De organisatie denkt dat er misschien wel anderhalf keer zo veel bezoekers waren dan afgelopen jaren. Duizenden in ieder geval. Men ging al fietsend, lopend en dit jaar zelfs met de boot de deelnemers af.

Elf zeer verschillende bedrijven
Vaste planten in allerlei kleuren en in overvloed, vele leuke en informatieve kramen bij alle deelnemers, de mogelijkheid tot het kopen van plantjes, het kwam allemaal voorbij. Er waren diverse demonstraties en er werd op een aantal bedrijven ook gewoon gewerkt, waardoor de bezoekers een indruk konden krijgen van het reilen en zeilen op een kwekerij. Ook kon men een kijkje nemen achter de schermen bij de Koninklijke Vereniging Boskoopse Culturen (KVBC) en bij Inizo, een dagbesteding met eigen kas. Bij veel deelnemers was er eten en drinken en er was voor voldoende schaduw en verkoeling gezorgd.

Van kinderen tot werkzoekenden
Ook dit jaar waren er weer vele kinderactiviteiten, verspreid over de bedrijven. Kinderen konden door het doen van opdrachten een heus boomkwekerijdiploma verdienen. Menig kind verliet dan ook trots met een plant en diploma in de hand, op naar het springkussen of de meiden van de schmink. Bij een aantal deelnemers konden bezoekers planten kopen en zo zag de organisatie gedurende de dag menig fietser met gevulde fietstassen en rugzak voorbijkomen. Veel van de opbrengsten worden door de kwekers geschonken aan het goede doel. Dit jaar is dat Fietsmaatjes (fietsmaatjesalphenaandenrijn.nl), die zelf ook met 20 fietsen aanwezig waren. Op het carriéreplein trokken de opleiders en de 40 vacatures van BoskoopWerkt.nl veel studenten en werkzoekenden. Deze vacaturesite is overigens ook na de Open Kwekerijdag te bezoeken voor vacatures in de boomkwekerij.

Elke 3e zaterdag in juni
Voor iedereen die niet kan wachten op de volgende Open Kwekerijdag, óf die deze editie net heeft gemist: de Open Kwekerijdag vindt ieder jaar plaats op de derde zaterdag in juni. Dus noteer vast in de agenda: 15 juni 2024; Open Kwekerijdag Greenport Boskoop.

Klik hier voor meer informatie


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.