Evanthia groeit door met uitbreiding locatie ’s-Gravenzande

Sinds de oprichting in 2013 is Westlands veredelingsbedrijf Evanthia fors gegroeid. Naast veredeling en zaadproductie in snijbloemen en pot- en perkplanten, biedt Evanthia ook een breed assortiment tropische planten, waarvan de vraag naar startmateriaal sterk is toegenomen. Om aan de vraag en kwaliteit te kunnen blijven voldoen én om een efficiëntieslag te kunnen maken, heeft het bedrijf 2 hectare aangrenzende bedrijfsruimte aangekocht op de productielocatie aan de Oranjesluisweg in ‘s-Gravenzande. Na de afronding van een uitgebreide verbouwing, heeft Evanthia deze maand de nieuwe kassen in gebruik genomen voor de opkweek van jonge planten voor een inmiddels wereldwijd klantenbestand.

Groeneweg
Volgens Ron de Lange, algemeen directeur van Evanthia, was de kans om de locatie uit te breiden te mooi om te laten liggen: “Met het besluit om externe huurlocaties af te stoten en de aangrenzende hectaren aan te sluiten, vindt het productieproces van onze jonge planten nu op 1 centrale locatie plaats. Hiermee behalen we niet alleen een grote efficiëntieslag. De locatie aan de Oranjesluisweg loopt nu helemaal door tot aan de Groeneweg in ’s-Gravenzande en biedt ons nieuwe mogelijkheden op onze eigen ‘groene weg’ de toekomst in. De aangesloten opstallen zijn volledig vernieuwd, specifiek afgestemd op de opkweek van onze jonge planten én voorzien van faciliteiten voor een duurzamere manier van telen.”

“We hebben 4 nieuwe units die qua klimaat volledig apart te besturen zijn. De nieuwe kassen zijn voorzien van 3 verschillende schermdoeken en we maken de overstap naar LED verlichting. Er is een nieuw gaassysteem tegen insecten aangelegd, waarmee we ongewenste insecten buiten houden en het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen sterk kan worden gereduceerd. Tegelijkertijd houden we nuttige insecten binnen en zorgt het systeem voor minimaal lichtverlies en maximale ventilatie. Daarnaast zorgen de WKK en de toekomstige aansluiting op aardwarmte van de gehele locatie ervoor dat we op een efficiëntere manier met energie kunnen omgaan.”

Voor klanten en toeleveranciers blijven de vertrouwde ingang en docks aan de Oranjesluisweg de juiste routing voor logistiek. Geïnteresseerden die de nieuwe aanbouw willen komen bekijken, zijn van harte uitgenodigd om een afspraak maken met het team van Evanthia voor een persoonlijke rondleiding.

Voor meer informatie:
Evanthia
www.evanthia.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.