GreenTech Amsterdam nu écht helemaal terug, stemming in tuinbouw nog niet

Tholen - Na drie moeilijke jaren was GreenTech Amsterdam dit jaar met de 2023-editie weer echt als vanouds, dat wil zeggen: zoals in 2019 en daarvoor. Volop internationaal bezoek en meerdere beurshallen goed vol met stands van nationale en internationale hoofdzakelijk tuinbouwtechniekpartijen.

Niet te vergelijken met 2019 is de stemming in de markt. Die is, zeker onder kassenbouwers, niet zo goed als in de jaren voor corona en energiecrisis waarin volop gebouwd werd. Waar nieuwbouw is, daar profiteert de hele keten mee.

Uiteraard zorgen de uitdagingen van vandaag de dag ook voor werk. Zonnepanelen op of geïntegreerd in een kasdek, andere energieoplossingen voor maximale flexibiliteit of energiebesparing én ook veel foefjes om arbeid mee te besparen waren op de beursvloer te zien.


In de categorie arbeidsbesparing hoort de bladplukrobot van Lenzeel. De eerste serie draait al bij Nederlandse telers, de tweede serie krijgt na GreenTech misschien ook wel een eerste internationale gebruiker.

Daar kwamen we zeker ook telers tegen, uit binnen- en vooral ook buitenland. Verder bleek dinsdag delegatiedag, waarbij clubjes uit onder meer Azië en het Midden-Oosten zich lieten inlichten over wat er allemaal mogelijk is op technisch vlak.


Wie durft er de oplossing van Laevo, een exoskelet voor bij tillen, te testen? Deze student wel. Donderdag was een groep Lentizstudenten op de beurs.

Datzelfde deden zeker ook Nederlandse en Belgische telers, al struikelde je er niet over. Gelukkig bleek dat telers, ondanks alles, toch ook alweer vooruit kijken en soms zelfs alweer met een bouwplan in hun hoofd zitten.


Ondanks alle berichten over moeilijkheden in de vertical farmingmarkt lieten diverse standhouders toch weten kansen te zien, of het nu om teeltsystemen ging, belichting of oogstrobotica. KG Systems was een van de partijen die in de hal met vertical farmingspelers te vinden was.

Vandaag nog eenmaal vier foto's om een impressie te geven van de beurs. Maandag volgt de grote fotoreportage.


De rustigere donderdagmiddag op de beurs leende zich uitstekend voor een stukje beursnostalgie. Wie herkent de mensen op de foto?


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.