Laatste uurtjes GreenTech Amsterdam 2023

Ondergetekende moest kiezen woensdag: naar de presentatie van Maurice Steijn als coach van Ajax of naar van GreenTech, allebei in Amsterdam. De tuinbouw won. Er was immers op dag 2 van de grote internationale tuinbouwbeurs genoeg te zien.

Meer dan de afgelopen edities slagen de deelnemende bedrijven erin innovaties, (door)ontwikkelingen en andere nieuwtjes rondom de beurs te presenteren. De nieuwsbrieven van deze en afgelopen week zitten dan ook vol met GreenTech-nieuws. Soms leverde dat een beursprijs op, zoals voor Biobest, PATS en Skytree op maandag en voor AgriData Innovations op woensdag. Die startup werd de winnaar van de Jury Award en de Public Award in de Start-Up Meets Investor contest die georganiseerd werd.


William Simmonds op links met de award

Allebei, startups en investeerders, zijn in ruime mate aanwezig op de beurs. Wie vandaag nog een paar uurtjes heeft, kan zeker in hal drie veel startups tegenkomen, naast verder de nodige robotica- en hightech cameratechnieken.

Woensdagavond genoten 50 mensen van de netwerkborrel (en -hap) op de boot op uitnodiging van Oreon. Er werd door de zonovergoten Amsterdamse grachten gevaren.

Het enige veredelingsbedrijf op de beurs met een stand is Rijk Zwaan


Vieze bril? Ook daar heeft Unifortes een schoonmaakoplossing voor


Kick Jansen, 2e van rechts, liep rechtstreeks vanuit de uitzending voor Chinese tv, met naar verluidt 150 miljoen kijkers, de teamfoto bij Luiten Greenhouses in. De beursorganisatie is, zo vernamen wij al, erg in zijn nopjes met ook alle internationale aandacht voor de beurs van niet-tuinbouwvakmedia.


'Automatisering van irrigatie' met een gieter aan een robotarm

Arie Meeuwissen, Pascal Garstenveld, Bert-Jan Nolden en Hans Fakkert van Taks Handling Systems

Bart Eekhout van Flier System


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.