'Recht op een aansluiting niet langer een vanzelfsprekendheid'

Terwijl men langzaam aan toch wat verontrust begint te worden over het nu wel erg droge weer - er schijnt weer een droogterecord 'verpulverd' te gaan worden - weet dezelfde krant dat het aanjagen van de elektrificatie van bedrijfsprocessen en de grote toename van zon- en windenergie het net doet barsten. In steeds grotere delen van het land gaat het net op slot, zodat ondernemers op lange en steeds langer wordende wachtlijsten komen te staan.

Een directe oplossing, even afgezien van een grondige bijstelling van de premissen, is er niet direct. De zgn. Energiewet, die minister van Klimaat Rob Jetten gisteren ter beoordeling naar de Kamer stuurde en die 'Nederlandse energieconsumenten beter zou moeten beschermen, een flexibeler gebruik van het elektriciteitsnet mogelijk zou moeten maken en een veilige gegevensuitwisseling tussen netbeheerders, energiemaatschappijen en afnemers beter zou moeten organiseren', zou echter wel eens het omgekeerde effect kunnen hebben omdat, in de woorden van Jetten zelf (zie de memorie van Toelichting), het recht op een aansluiting niet langer een vanzelfsprekendheid hoeft te zijn.

Terwijl de zonnepanelen overuren maken is tot slot de gasprijs de afgelopen dag weer een paar cent gestegen is - klik hier voor de actuele cijfers.


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.