Samenwerking tussen Priva en Blue Radix versnelt ontwikkeling autonome kassen

Tijdens de GreenTech in Amsterdam tekenden Priva en Blue Radix een overeenkomst om hun samenwerking te versterken en verder uit te bouwen. Samen werken ze aan het versnellen van de ontwikkeling van autonome kassen, waar hardware en software zo goed mogelijk op elkaar worden afgestemd. De bedrijven bedienen al een groep van gezamenlijke klanten met data- en AI-gestuurde oplossingen.

Met deze overeenkomst als uitgangspunt kunnen wereldwijd nog meer bedrijven in de glastuinbouw worden verzekerd van stabiele dataverbindingen, betrouwbare diensten en continue verbeteringen van functionaliteiten. Telers kunnen volgens Priva en Blueradix zo hun data optimaal benutten.


De overeenkomst officieel ondertekend.

“Glastuinbedrijven dienen altijd zelf hun serviceprovider te kunnen kiezen en te bepalen hoe ze de installaties en systemen in hun kas aansturen. Bij Priva willen we innovaties en relevante technologieën voor onze klanten toegankelijk maken. Wij geloven dat de toekomst van de tuinbouw niet alleen in een verdere optimalisatie ligt, maar ook in verhoogde flexibiliteit, integratie en samenwerking. Een open ecosysteem waarin de allerbeste oplossingen bij elkaar worden gebracht,” legt Meiny Prins uit, CEO van Priva.

Ronald Hoek, CEO van Blue Radix voegt daaraan toe: “Blue Radix ontwikkelt algoritmen die de dagelijkse operationele processen in de kas optimaliseren en autonoom laten werken. Met onze oplossingen voor autonoom telen behalen telers betere operationele en meer voorspelbare resultaten, en kunnen ze tegelijkertijd meer hectares managen. Dankzij deze samenwerking zijn alle tuinbouwbedrijven met Priva-procescomputers verzekerd van een stabiele oplossing waarbij procescomputers, clouddiensten en API-verbindingen soepel samenwerken met de besturings-algoritmen van Blue Radix. De gegevens van de teler zijn beveiligd en worden alleen gebruikt in zijn voordeel.”

Hoewel beide ondernemingen actief zijn in dezelfde bedrijfstak van de glastuinbouw, vullen ze elkaar ook aan. Blue Radix levert geen hardware en is een onafhankelijke specialist voor autonoom telen en voor het optimaliseren en realiseren van individuele teeltstrategieën met behulp van kunstmatige intelligentie (AI). Priva is marktleider en biedt een breed scala aan hardware- en software-oplossingen die voor de teler nog meer van waarde kunnen zijn wanneer deze via Priva's API-diensten verbonden zijn met de software van Blue Radix.

Meiny Prins zegt verder: “Toegevoegde waarde bieden voor onze klanten heeft bij ons de hoogste prioriteit. We werken elke dag aan het creëren van het juiste klimaat voor strategische groei voor specialisten en ondernemers in de tuinbouw wereldwijd. Wij geloven bovendien dat digitalisering en het toegankelijk maken van data zoveel meer mogelijk maakt dan Priva alleen kan bewerkstelligen."

"Daarom werken we samen met onze partners om steeds meer toegevoegde waarde te bieden. Blue Radix is een bijzonder goed voorbeeld van een onderneming die juist dat doet. Priva verbindt disciplines en stelt de teler in staat om innovaties op de best mogelijke manier toe te passen. Samen werken we stap voor stap toe naar autonome kassen en naar een toekomst die gebaseerd is op verbondenheid, duurzaamheid en samenwerking."

Voor meer informatie:
Blue Radix
Van Nelleweg 1
3044 BC Rotterdam
T: +31 6 5343 3839
info@blue-radix.com
www.blue-radix.com

Priva
Zijlweg 3
2678 LC De Lier
Tel: 31 174 52 28 78
maxime.in.t.veld@priva.com
https://www.priva.com/


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.