Solarkasdek en nieuw luchtraam op beurs

Boal Systems presenteert op GreenTech een solar kasdeksysteem, het LumenexVenlo kasdek en een universeel toepasbaar nieuw luchtraam.

Solar kasdeksysteem, een duurzame oplossing
Sales Director Robin Hakkert, specialist op het gebied van solar kasdeksystemen, laat bezoekers graag kennismaken met deze volledig op maat gemaakte oplossingen. “De vraag naar solar kasdeksystemen neemt steeds verder toe. We horen steeds vaker dat telers overwegen om naast gezonde gewassen ook energie willen gaan “telen”. Vaak wordt er heel luchtig over gedacht, maar echt, er komt meer bij kijken dan alleen glas eruit en solar erin,” aldus Robin. “Het retrofitten van een bestaand kasdek, maar ook het plaatsen van een compleet nieuw solar kasdeksysteem is gebonden aan allerlei wet- en regelgeving, vergunningstrajecten en verzekeringstechnische richtlijnen.”

Boal Systems heeft in de afgelopen jaren vele projecten voorbij zien komen en delen tijdens de GreenTech 2023 graag hun ervaring. “Naast het ons bekende Lumenex Solar kasdeksysteem zullen we ook ons nieuwe solar carportsysteem laten zien”, geeft Hakkert tot slot mee. “Een robuust en snel te installeren systeem voor het duurzaam overdekken van grote en kleine oppervlakten.”

Lumenex™ Venlo, een bewezen kasdek
Met het LumenexVenlo kasdek biedt Boal Systems een solide en betrouwbaar systeem dat zich door de jaren heen in de praktijk goed heeft bewezen. “Dit succesvolle aluminium kasdeksysteem voorziet in slanke profielen welke zorgen voor een duurzame en naadloze integratie van o.a. glas, polycarbonaat en isolatiepanelen”, vertelt Sales Manager Fred Tanke. “Dit systeem opent nieuwe mogelijkheden voor het internationaal professioneel efficiënt telen van diverse gewassen, zeker ook dankzij het nieuwe luchtraam.”


Zonnepanelen op de kas.

Een universeel toepasbaar nieuw luchtraam
Voor het Lumenex Venlo kasdeksysteem heeft Boal Systems een nieuw luchtraam ontwikkeld die, met het oog op optimale prestaties, door kassenbouwers zeker goed ontvangen zal worden. Eén van de opvallende voordelen is de hoge mate van afdichting, mogelijk gemaakt door de keuze voor hoogwaardige materialen zoals pvc met co-extrusie of rubber. Hierdoor wordt een goede afdichting bereikt, wat resulteert in een efficiëntere klimaatregeling en energiebesparing. Ideaal voor wanneer er volgens het principe van Het Nieuwe Telen geteeld wordt.

Daarnaast is het luchtraam zo ontworpen dat een goede afwatering maximaal gegarandeerd is, waardoor de kans op eventuele bevriezing van het luchtraam tijdens de koudere periodes wordt geminimaliseerd. Dit draagt bij aan de bescherming van uw gewassen en vermindert het risico op schade door extreme weersomstandigheden. Verder is het luchtraam uitgevoerd met robuuste gietaluminium verbindingen, waardoor het sterk is, zelfs in veeleisende omgevingen.


Zonnepanelen op het kasdek

Tevens biedt het nieuwe luchtraam klantspecifieke luchtingsmogelijkheden waardoor deze aan de specifieke teeltbehoeften kunnen worden aangepast en de optimale omstandigheden voor het gewas gecreëerd kunnen worden. Bovendien, in het geval van insectengaas integratie, zorgt het nieuwe luchtraam dankzij de meegeëxtrudeerde gaaskappen voor een verhoogde afdichting om ongewenste insecten buiten te houden. Dit zorgt voor een gezondere en veiligere teeltomgeving, zonder dat er compromissen gemaakt hoeven te worden op het gebied van luchtcirculatie en ventilatie.

“Voor de kassenbouwer zal dit modulaire (gaas)luchtraamsysteem vooral een positieve bijdrage leveren aan de bouwvolgorde”, aldus Tanke. “Zo zijn diverse componenten achteraf monteerbaar.”

Boal F-clean, voor regio's met uitdagende klimatologische en geografische omstandigheden
Kassen vormen een essentiële omgeving voor het efficiënt telen van gezonde gewassen en zorgen voor optimale groeiomstandigheden. Van oudsher is glas het belangrijkste materiaal dat wordt gebruikt voor kasbedekkingen, omdat het transparantie en bescherming biedt. Glas is echter voor regio’s met bijvoorbeeld een hoge winddruk niet altijd de meest geschikte oplossing. Daarnaast kan glas onder sommige omstandigheden gevoelig zijn voor breuk, waardoor het kwetsbaar kan zijn voor natuurrampen zoals aardbevingen, hagelbuien en orkanen.

“Met de toenemende frequentie en ernst van extreme weers-omstandigheden die worden toegeschreven aan klimaatverandering, is er een groeiende behoefte aan een splintervrij alternatief dat bestand is tegen deze uitdagingen en net als glas een hoge UV-doorlatendheid kent”, vertelt Maurice Verbakel. “Met ons innovatieve Boal F-Clean kasdeksysteem bewijzen we dat het mogelijk is om waar ook ter wereld onder alle omstandigheden veilig te telen met hoge opbrengsten.”

GreenTech 2023, stand #01.220
Het team van Boal Systems kijkt uit naar de GreenTech 2023, van 13-15 juni in de Amsterdam Rai Nederland. Het is mogelijk om de stand binnen te lopen en zelf te ontdekken hoe de oplossingen van Boal Systems glastuinbouwactiviteiten naar een hoger niveau kunnen tillen.


De BOAL stand

Voor meer informatie:
Boal
Marie Curiestraat 3
2691 HC ‘s-Gravenzande
Tel.: +31 (0) 174 316 100
info@boalgroup.com
https://boalsystems.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.