Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Jacht op kasdek voor zonnepanelen

Glastuinbouw Nederland wil dat zonnepanelen op kasdek vergunningsplichtig worden gemaakt. Die oproep heeft voorzitter Adri Bom-Lemstra gedaan in de laatste editie van KasTopics. De oproep volgt op de constatering door de brancheorganisatie dat telers benaderd worden door zonnepanelenpartijen om te stoppen met telen en in plaats daarvan zonnepanelen op het kasdek te plaatsen.

In de video wijst de voorzitter erop dat men signalen ontvangt dat marktpartijen 'interessante huurovereenkomsten bieden met looptijden van vijftien tot soms wel dertig jaar'. De zonnepanelenopmars zou herstructurering van de glastuinbouw belemmeren. Het gaat om panelen waaronder niet geteeld kan worden.

Opvallend in het kader van bovenstaand bericht is een recente post op sociale media. Hier is de vrees bij een project in de regio Venlo niet belemmering van herstructurering, maar belemmering van uitzicht, natuur en biodiversiteit.

Publicatiedatum: