Kortrijkse Rozentuin floreert in juni

De start van juni betekent ook de start van het rozenbloeiseizoen. Traditiegetrouw staat de Rozentuin in Kortrijk in de kijker met een groots Rozenfeest op 25 juni. Er zijn stands, activiteiten en demonstraties voor jong en oud voorzien, allemaal in het teken van het buitenleven. PTI Kortrijk viert er tegelijk 40 jaar bloemsierkunst met bijzondere bloemstukken in het thema ‘van roos tot bottel’. De Rozentuin krijgt ook internationale belangstelling. Op 4 juni kwam de World Federation of Rose Societies (WFRS) met een delegatie rozenliefhebbers en op 23 juni gaan experts uit de BeNeLux op zoek naar de best presterende nieuwe roos tijdens de Rozenkeuring.


 
De Rozentuin van Kortrijk, beheerd door de provincie West-Vlaanderen, Stad Kortrijk en Inagro, omvat een demonstratietuin, een proeftuin en een historische tuin. De tuin is op zijn mooist van juni tot eind september. Om de rozenpracht te bewonderen zijn er in juni zijn activiteiten en festiviteiten voor rozenkenners en het brede publiek. 

Hele seizoen geopend
Nieuwsgierigen kunnen de Rozentuin het hele jaar door gratis bezoeken. De Rozentuin is dagelijks open voor het publiek en een bezoek is gratis. In de demonstratietuin staan ruim 200 diverse variëteiten. De demonstratietuin is onderverdeeld in de ‘snijrozentuin’, de ‘Gouden Roos-tuin’, de ‘Engelse Tuin’ en de ‘Franse Tuin’. Elke roos of rozengroep is voorzien van de naam van de roos en de kweker. Het geheel bevindt zich in een heerlijk, groen kader.

Klik hier voor meer informatie


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.