Toewerken naar realtime prijzen in Floriday

Een veelgehoorde wens vanuit plantenkwekers is om toe te werken naar realtime prijzen om te kunnen inspelen op de actuele marktomstandigheden. Vanuit kopers horen ze bij Florday daartegenover de wens om de leverzekerheid te vergroten, wat meer gegarandeerd kan worden door te werken met beschikbare aantallen in combinatie met realtime prijzen. Om die reden onderzoeken ze de manier om binnen Floriday toe te werken naar realtime prijzen. In dit artikel vertellen ze hier meer over.

Catalogusprijzen snel kunnen aanpassen
"Veel plantenkwekers maken in Floriday gebruik van de weeklijsten (catalogusprijzen). Iedere donderdagochtend om 10.00 uur sluit de weeklijst voor de komende week. De prijzen staan op dat moment voor een week vast. Vanuit kwekers is er altijd de wens geweest om deze prijzen meer realtime te laten zijn door ze tussentijds aan te kunnen passen. Afgelopen jaren is deze wens nog sterker geworden door de coronaperiode. In de praktijk bleken kwekers hun aanbod uit te zetten doordat zij de prijzen niet konden aanpassen op de marktsituatie."

Meer leverzekerheid en betrouwbaarder aanbod
"Voor kwekers is het belangrijk om meer regie over de prijzen van het product te hebben om zo een prijs dichter op de actuele marktsituatie te kunnen zetten. Voor kopers levert een realistische prijs meer leverzekerheid en een betrouwbaarder aanbod op. Wanneer de kweker de mogelijkheid krijgt om deze prijs aan te passen, heb je meer zekerheid dat het aanbod er is. Daarnaast is het aanbod dat beschikbaar is, betrouwbaarder door de realistische prijs die wordt aangeboden."

Validatie
"Om in te kunnen spelen op de wens van plantenkwekers, werken we samen met kwekers, kopers en softwareleveranciers toe naar een werkbare oplossing voor iedereen. Al jarenlang wordt er door plantenkwekers gewerkt met ‘weeklijsten’. We beseffen ons dan ook goed dat het voor de markt een grote stap kan zijn om prijzen tussentijds aan te passen. Met onze aanpak willen we de impact op de systemen en processen van kopers stap-voor-stap gaan uitbreiden en hierdoor uiteindelijk toe te werken naar realtime prijzen. In de eerste gesprekken ervaren we dat kwekers en kopers de voordelen ervan inzien, maar dat het voor kopers wel belangrijk is om te zien wanneer aanpassingen zijn gedaan in de prijs."

Wil je ook meedenken in de plannen hoe toe te werken naar realtime prijzen? Meld je aan! Dit kan via het supportteam van Floriday door te bellen naar 0174-352070 of te mailen naar support@floriday.io.

Bron: Floriday


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.