Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
14 juni in Hazerswoude-Dorp

Vitelia Agrocultuur geeft opfriscursus efficiënt gebruik A-B bak

A-B mestbakken bieden verschillende voordelen; ze zorgen bijvoorbeeld voor een efficiënte afbraak van organisch materiaal en verminderen A-B mestbakken geur en het risico op ongedierte. Kortom, ze dragen bij aan duurzaamheid door het verminderen van afval en bevorderen ze circulaire landbouwpraktijken, legt Nico van der Smit van Vitelia Agrocultuur uit.

"Efficiënt gebruik van wateroplosbare meststoffen in uw A-B mestbak zorgt voor een betere kwaliteit gewas, minder kilo’s meststoffen en een lagere milieu impact. Het correct vullen van de mestbakken is hier een belangrijk en vaak onderbelicht onderdeel in." 

Het is heel belangrijk hoe een mestbak gevuld wordt, waarbij volgorde van vullen, de juiste type meststoffen in de juiste bak etc. erg voornaam zijn, vervolgt van der Smit. "Dit bevordert de oplossing, voorkomt neerslag en zorgt daardoor dat de in de bak gedoseerde elementen bij de plant komen."

Omdat de teeltspecialisten van Vitelia Agrocultuur regelmatig zien dat mestbakken fout gevuld worden en omdat ze vaak vragen hierover krijgen, biedt de toeleverancier in kwekerijbenodigdheden binnenkort een gratis opfriscursus aan met als thema ‘efficiënt gebruik van uw mestbak’.

"De korte training (van circa 1,5 uur) wordt op 2 verschillende datums en locaties gehouden. Kwekers worden bijgepraat en kunnen met elkaar hierover in gesprek gaan."

Te weten op 14 juni in Hazerswoude-Dorp en op 27 juni in Lottum.
Aanmelden kan via www.vitelia-agrocultuur.nl/opfriscursus

Voor meer informatie:
Vitelia Agrocultuur
www.vitelia.nl  

Publicatiedatum: