Laatste week Flora Grafica in Flower Art Museum

De tentoonstelling Flora Grafica is nog tot en met zondag 4 juni te bezoeken in het Flower Art Museum. Ook de expositie over seringen in de kunst is tot die datum te zien.

In Flora Grafica toont het museum zo’n honderd unieke en historische bloemenaffiches uit de zogenaamde Csizikcollectie én enkele speciaal ontworpen hedendaagse posters. De affiches geven een fraai tijdsbeeld van hoe bloemen en planten in de vorige eeuw werden gepromoot. Ir. A.P. Csizik, in zijn tijd een internationaal bekende arrangeur en tuinbouwkundige uit Aalsmeer, verzamelde de affiches uit de periode 1909 tot 1971. Hij moet hebben ingezien dat deze kunstwerken van historisch belang waren en zijn. Zo geeft Flora Grafica ook een indruk van verschillende stromingen in de (grafische) kunst. Bij de expositie is een catalogus verkrijgbaar waarin alle affiches met achtergrondinformatie zijn opgenomen.

Het museum besteedt ook aandacht aan het Jaar van de Sering met kunstwerken die deze bijzondere bloem en de teelt hiervan verbeelden. Diverse installaties van seringenhout van Elize Eveleens zijn trekpleisters. Ook is er een indrukwekkende portrettenserie van seringenkwekers van de Aalsmeerse Uiterweg te zien. Verder zijn er foto’s, botanische tekeningen en schilderijen van meerdere kunstenaars en zelfs een seringengedicht.

Het Flower Art Museum, gelegen aan Kudelstaartseweg 1 in Aalsmeer (tegenover de watertoren), is van donderdag t/m zondag te bezoeken tussen 13 en 17 uur. Beide tentoonstellingen lopen nog tot en met a.s. zondag 4 juni. Meer informatie: www.flowerartmuseum.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.