50 man bijeen rond thema energie bij 1e editie Horti Science Café Lansingerland

Woensdag 17 mei jl. vond het eerste Horti Science Café plaats bij Bayer Crop Science in de gemeente Lansingerland. De avond werd geopend door gastheer Duco de Ruiter en wethouder Leon Hoek. Deze avond stond volledig in het teken van energie. En dat daar belangstelling voor was, bleek wel uit de hoge opkomst. Ruim vijftig bezoekers zagen Alexander Formsma vertellen welke effecten het rijksbeleid heeft op de individuele teler. Van de energienota tot aan fiscale effecten van de duurzaamheidstransitie op de tuinder. Daarnaast sprak Robert Solleveld, van Glastuinbouw Nederland, over de ontwikkelingen in het programma 'Kas als Energiebron'. Op een interactieve wijze deelden de groep ervaringen uit de praktijk en het positieve effect dat het heeft op de totale sector. Robert benoemde tevens het unieke karakter van het programma. Het richt zich namelijk op het individu. Er wordt niet gekeken naar groot of klein, maar eerder naar de potentie van een innovatie. Tenslotte deelde Robert relevante cursussen vanuit hetzelfde programma, waarbij tuinders welkom zijn voor een nadere verdieping op een glastuinbouw gelieerde thema.

Voorzitter Pieter Ammerlaan van Tuinbouw Jongeren Oostland sloot de avond af met de conclusie dat het een mooie eerste sessie was, waarbij jong en oud elkaar troffen. Dit smaakt volgens Pieter dan ook naar meer. De tweede editie van het Horti Science café staat namelijk gepland op 20 september 2023. Ook hiervoor zijn alle belangstellenden welkom.

Bron: Gemeente Lansingerland 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.