Voorlopig nog geen woningen in plaats van kassen in Alblasserdam

Een projectontwikkelaar wil graag huizen bouwen op een perceel in Alblasserdam waar nu nog een kassencomplex staat. De kassen zijn niet in gebruik. De gemeenteraad ziet de woningbouw op de plek langs een dijk ook wel zitten, maar toch wordt er nog niet gebouwd.

Dat komt omdat na klachten de voorzieningenrechter vorig jaar zomer uitvoering van de plannen niet toestond. De vastgoedpartij en de gemeente togen daarop onlangs naar de Raad van State, maar ook die haalt de rem niet van de plannen, zo blijkt uit een uitspraak van 30 mei. De voorlopige voorziening die getroffen is, blijft gehandhaafd. Op de plek van de kas staan voorlopig nog geen huizen. Het zouden er circa 18 moeten worden.

De Raad van State is het met de voorzieningenrechter eens dat er onder meer terecht bezwaren zijn tegen het 11 meter hoog bouwen pal achter de dijk. De gemeente heeft zorgen hierover onvoldoende weg kunnen nemen. Bovendien wordt er getwijfeld of het wel nodig is buiten stedelijk gebied huizen te bouwen in de gemeente en zou sanering van de kas en daarna huizenbouw ook de landgoedbiotoop, de kas staat in een park, aantasten. 

 


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.