Na twinitg jaar procederen ziet Container Centralen geld van namaakproducent

Container Centralen is de ontwikkelaar en eigenaar van het CC poolsysteem. Helaas, zo constateert men, worden er echter namaakproducten toegevoegd aan deze pool met als gevolg een verslechtering van de kwaliteit.

In 2001 is er inbreuk geconstateerd op het intellectueel eigendom van Container Centralen (CC) door Trocobel NV. De inbreuk betrof het illegaal namaken van metalen platen en slotjes die bevestigd worden aan CC Containers om de echtheid ervan te waarmerken. 

Er was een finale veroordeling van Trocobel NV in 2009, alsmede met haar gelieerde personen, waardoor CC een compensatie voor geleden schade toegewezen heeft gekregen van een Belgische rechter met een waarde van EUR 1,7 miljoen. Deze uitspraak is in 2011, door middel van een arrest ook in hoger beroep bevestigd.

Nu in 2023 na uiteindelijk 13 gerechtelijke uitspraken is CC, na beslaglegging op verschillende bankrekeningen van de veroordeelde partij, in staat geweest een substantieel bedrag van de eerdergenoemde schade te kunnen incasseren. 22 jaar volhouden is soms nodig!

CC heeft op dit moment nog een aantal juridische zaken lopen om compensatie te verkrijgen voor het in circulatie brengen van illegale slotjes en metalen platen.

Het in circulatie brengen van valse metalen platen en/of valse slotjes leidt tot een stijging van de reparatiekosten. Dit omdat de gebruikers van illegale slotjes wel gebruik maken van het CC reparatie en onderhoud systeem maar niet in gelijke mate eraan meebetalen.

Voor meer informatie:
Container Centralen Benelux B.V. 
Postbus 443 
2130 AK Hoofddorp 
ccinfo@container-centralen.com
www.container-centralen.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.