Seminaries over onder meer asbest en actualiteiten in de landbouw in België

De huidige regelgeving zorgt voor vragen bij iedereen die iets wil realiseren of reeds actief is op het platteland. Om een aantal zaken toe te lichten en de mogelijkheden voor verschillende groepen aan te kaarten, organiseren de adviseurs van DLV op 7 en 8 juli verschillende seminaries in het kantoorgebouw in Ieper. 

Deze seminaries kunnen gevolgd worden door landbouwers, particulieren en ondernemer. Maar evengoed door notarissen, vastgoedmakelaars, bank, enz. die vastlopen op de regelgeving bij het uitwerken van eigen of klantprojecten. De opleidingen zijn erkend door het BIV. 

7 Juni - Lunchseminarie- Aandachtspunten asbest 
Asbest. De term hoort men vaak en heeft steeds een negatieve bijklank. Het is ongezond en het kost geld. Toch kan men er niet meer omheen. 

Sinds 23 november 2022 is een asbestattest verplicht bij de verkoop van woningen en gebouwen gebouwd voor 2001. Tegen 2032 moet iedere gebouweigenaar van een woning of een gebouw gebouwd voor 2001 over een asbestattest beschikken. Bij verhuur is de eigenaar die over een asbestattest beschikt, verplicht om een kopie te bezorgen aan de (nieuwe) huurders.

Wat is een asbestattest en wat is het verschil met een asbestinventarisatie? Maakt dit deel uit van een sloopopvolgingsplan? 

Waar is een asbestattest te verkrijgen? Hoeveel kost dit? Hoe lang is dit geldig? Deze vragen komen aan bod tijdens het seminarie. 

Praktische informatie
Welkom vanaf 11:30 uur. Het seminarie zelf gaat door van 12:00 tot 13:00 uur. 
De lunch wordt voorzien (koud buffet en broodjes).
Inschrijvingen zijn beperkt tot 35 deelnemers.
Locatie: Ter Waarde 50, 8900 Ieper
Spreker: Jan Verdoodt
Er is gelegenheid om vragen te stellen en te netwerken voor en na het seminarie. 

8 Juni - Avondseminarie - Actualiteiten in de landbouw 
Eind 2022 werd het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) door Europa goedgekeurd. Een onderdeel binnen dit GLB, het VLIF, is vandaag de dag nog steeds grotendeels onder voorbehoud. Tegen halverwege mei-begin juni zou de praktische kant gekend moeten zijn.

In maart kwam er een nieuw stikstofakkoord dat enkele grote lijnen uitzet voor de aanpak van het vergunningenbeleid voor de toekomst. Op dit vlak verwacht DLV binnenkort een omzendbrief te publiceren  die meer details duidelijk moet maken.

Begin juni is het moment om alle actualiteiten te overlopen wat betreft VLIF met zijn (versoepelde en) gewijzigde toepassingsvoorwaarden en het vergunningenbeleid: namelijk de huidige stand van zaken qua wetgeving en de beoordeling door verschillende adviesinstanties en vergunningverlenende overheden.

Energie blijft een actueel thema, dus een zijsprong naar de recentste ontwikkelingen in aanvulling van de toelichting rond VLIF kan niet ontbreken.

Praktische informatie

  • De deuren gaan open vanaf 19:30 uur. Het seminarie zelf gaat door van 20:00 tot 21:30 uur.
  • Locatie: Ter Waarde 50, 8900 Ieper
  • Sprekers: Delhine Kimpe en Delphine Druant

Voor en na het seminarie is er gelegenheid om te netwerken en vragen te stellen.

Via deze link is het mogelijk om aan te melden voor een seminarie naar keuze.

Voor meer informatie:
DLV 
Koolmijnlaan 201
3582 Beringen
T: 0800 90 910 
info@dlv.be 
www.dlv.be 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.