Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bob Askew over Hishtil's 'Double Marvel' sierkruiden

"Nieuwe manieren om kruiden toe te passen in de tuin"

Traditioneel werden kruiden gebruikt in de keuken en voor medische doeleinden, maar meer recentelijk hebben retailers, tuinontwerpers en consumenten ook de sierwaarde ervan opgepikt. Deze trends verveelvoudigen de manieren waarop kruiden kunnen worden gebruikt. Dat vertelt Bob Askew, vertegenwoordiger van Hishtil in het Verenigd Koninkrijk, wanneer hij het heeft over hun 'Double Marvel' sierkruiden. Zo heeft deze Israëlische jonge plantenkweker de vraag naar sierkruiden aanzienlijk zien toenemen.


David Magal, Initiatives & Commerce bij Hishtil (met Ocimum basilicum 'Magic Mountain') en Elina Harazi, verkoopcoördinator (met Thymus spp. 'Sparkling Bright').

Volgens Askew tilt Hishtil met haar uitgebreide assortiment geselecteerde kruidensoorten en -rassen tuinen naar een heel nieuw niveau. "Onze Double Marvel sierkruiden vergroten niet alleen het plezier van de consument, maar prikkelen we ook de zintuigen. Veel soorten hebben verbluffende bloesems, zoals de verleidelijk donkerpaarse bloemen van Heperozygis satureja' Midnight Mojito', de prachtige rijke robijnrode bloemen van Thymus spp. 'Ruby Glow,' en de magische paarsroze bloempluimen van Ocimum basilicum' Magic Mountain."

Ook het loof wordt steeds populairder, vervolgt hij. "We hebben bijvoorbeeld de olijfgeurende Santolina viridis, de gele Santolina 'Lemon Fizz,' en het prachtige zilverkleurige blad van de aromatische Salvia officinalis 'Snowflake'VR." Daarnaast heeft Hishtil een assortiment kruiden met bonte bladeren. "De glanzend witte en zilveren bonte Thymus spp. 'Sparkling Bright,' bijvoorbeeld, met prachtig contrasterende roze bloemen, en de gedurfde bladkleuren van Salvia officinalis' Tricolor."

Haim Rosenblum van de marketing- en verkoopafdeling, die hier Ocimum basilicum 'Magic Mountain' en Thymus citriodorus 'GrowFlow' Lemonade' toont.

Naast kleurrijke bloemen en mooi blad hebben kruiden ook veel te bieden met hun gevarieerde eigenschappen en vormen. Om deze kwaliteiten te benadrukken, introduceerde Hishtil een reeks met de naam GrowFlow, die bestaat uit geselecteerde hangcultivars. "Deze rassen lopen elegant over hekken, muren en in hanging baskets. Daaronder de aromatische Rosmarinus officinalis GrowFlow' Haifa,' de naar citrus geurende Thymus citriodorus GrowFlow 'Lemonade', en de trapsgewijze stelen van Thymus serpyllum GrowFlow' Pink Magic', met ongewoon grote roze bloemen."

"En als consumenten op zoek zijn naar planten om structuur te geven aan hun bloemen-, fruit- of groentetuin, zullen de zuilvormige Rosmarinus officinalis 'Barbecue' - die prachtig hoog groeien als contrast met de struikachtige producten op de grond - perfect passen. En natuurlijk bieden de planten heerlijk aromatisch loof om in de zomer groenten met vis en vlees op de grill te liggen." Vanzelfsprekend heeft Hishtil ook een uitgebreid assortiment bossige rozemarijncultivars om lage heggen te creëren voor de rand van bloembedden en tuinen van consumenten.


Zehavit Wolf (Deputy Marketing Manager & Events Specialist) toont Hesperozygis satureja' Midnight Mojito,' Thymus citriodorus 'GrowFlow' Lemonade,' Thymus vulgaris' Compactus.'

"Behalve dat kruiden ons voeden en kunnen genezen en ons verbazen, trekken ze ook de meest gewaardeerde en belangrijke bestuivers aan. Ze leveren bloesem en nectar voor vlinders, bijen en meer; bestuivers die we allemaal moeten koesteren in onze rol als hoeders van het milieu," besluit Askew.

Voor meer informatie:
Hishtil
22nd Yarden St. Moshav
Nehalim, 4995000, Israël
Tel.: +972 3937 3111
info@hishtil.com
www.hishtil.com       

Publicatiedatum: