Bremkens Orchids start met verkoop 9cm phalaenopsis

Bremkens Orchids, een Duitse kwekerij bekend van de opkweek van jonge phalaenopsis planten, gaat binnenkort beginnen met de verkoop van 9cm phalaenopsis planten in grote hoeveelheden voor de grote en middelgrote retail in Europa. "Wij hebben de kennis van het kweken van de plant en kunnen relatief gemakkelijk opschalen. Om stevig voet aan de grond te krijgen in dit nieuwe segment is Wouter Konijn ons team komen versterken", aldus Christian Bremkens, eigenaar van Bremkens Orchids.


Wouter Konijn en Christian Bremkens in de kas

Wouter heeft meer dan 15 jaar commerciële ervaring op het gebied van de grote retail en heeft zich altijd gericht op de verkoop van phalaenopsis. "Hij kent de behoeften van de retailers en consumenten in deze productcategorie en merkte dat, door de recente ontwikkelingen in de phalaenopsis-sector, er een goede potentie is voor 9cm phalaenopsis. Daarom hebben we besloten om deze potmaat te gaan produceren."

Wat zijn dan die voordelen voor de retail? Wouter: "We zien dat de kosten, waaronder die van transport, stijgen en bij het leveren van 9cm phalaenopsis passen er meer planten op een kar in vergelijking met de 12cm exemplaren, de maat die nu nog de markt domineert. Bovendien kan Bremkens gemakkelijk grote hoeveelheden leveren en in kleurenmixen die retailers gewend zijn te ontvangen."

En hoe zit het met de consument? "Uit ervaring weet ik dat consumenten genieten van de bloei van de phalaenopsis, ongeacht de potmaat," zegt hij. "We zorgen ervoor dat we de beste variëteiten gebruiken. Ons assortiment zal bestaan uit ongeveer 15 tot 20 variëteiten, en we zullen het voortdurend innoveren en verbeteren om een kleurenmix met de beste kwaliteit planten aan te bieden", voegt Christian toe.

Bij Bremkens zijn alle technieken en kennis aanwezig om deze grote hoeveelheden planten te kweken. "We zijn bezig om volledig over te schakelen op LED om zo duurzaam mogelijk te zijn." Begin oktober willen ze de eerste planten klaar hebben voor levering.

Voor meer informatie:
Bremkens Orchids
Christian Bremkens
christian@bremkens-orchids.de

Wouter Konijn
Tel.: +31611702292
verkauf@bremkens-orchids.de

www.bremkens-orchids.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.