World Federation of Rose Societies (WFRS) bezoekt Rozentuin Kortrijk

Vanaf juni start het rozenbloeiseizoen. Traditiegetrouw staat de Rozentuin in Kortrijk in de kijker met een groots Rozenfeest op 25 juni. De Rozentuin krijgt ook internationale belangstelling. Op 4 juni komt de World Federation of Rose Societies (WFRS) naar Kortrijk met een delegatie rozenliefhebbers vanuit alle hoeken van de wereld.
 
De internationale Rozentuin van Kortrijk, beheerd door de provincie West-Vlaanderen, Stad Kortrijk en Inagro, omvat een demonstratietuin, een proeftuin en een historische tuin. In 2012 kreeg het de award ‘Garden Excellence’ van de WFRS. Alleen rozentuinen die uitzonderlijk zijn dankzij hun geschiedenis, hun rozencollectie, hun educatieve of hun esthetische waarde, krijgen die erkenning.

Op zondag 4 juni brengt die federatie van nationale rozenverenigingen uit 40 landen een bezoek aan de Rozentuin. Er zijn ruim 150 inschrijvingen van rozenliefhebbers wereldwijd, van de VS en Canada tot China, Japan en Nieuw-Zeeland. De Rozentuin kreeg al veel internationale bezoekers, maar de komst van zo’n grote internationale delegatie is behoorlijk uniek.

Klik hier voor meer informatie over de Rozentuin Kortrijk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.