Soriale als nieuwe fungicide op de markt: "Preventief starten essentieel"

Soriale is een nieuwe fungicide op basis van kaliumfosfonaten, welke een meervoudige werking hebben. Soriale is sinds april via de KUG-toelating o.a. toegelaten in Nederlandse de sierteelt onder glas en boomkwekerij.

Fosfonaten hebben een directe schimmeldodende werking van zichzelf. Wanneer de mineralen in contact komen met water worden deze omgezet in fosforigzuur. Het fosforigzuur maakt de plantencellen actief, waardoor zij hun eigen afweer versterken. De plant maakt dikkere celwanden en zet de productie van antischimmel enzymen al voortijdig aan. Daarnaast worden er receptoren aangemaakt in de cel, die de schimmels herkennen. 

Toepassing
Het is dan ook essentieel volgens producent BASF om preventief te starten met Soriale, zodat de plant zich goed kan voorbereiden voordat de schimmel zich gaat vestigen. Kaliumfosfonaten zijn zowel op- als neerwaarts systemisch, waardoor het gemakkelijk door de plant transporteert.

Het etiket bevat 6 toepassingen per 12 maanden met een dosering van 1,86 L/ha per toepassing. Voor de bedekte teelten geldt een minimum interval van 5 dagen, bij de buitenteelten is dit afhankelijk van de teelt langer (zie etiket). Fosfonaten zijn niet te verwarren met fosfaten, want dat zijn meststoffen.

Voor meer informatie: 
Wessel van Vliet
BASF Nederland 
wessel.vliet@basf.com 
www.agro.basf.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.