Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Westland geeft drie ton subsidie aan pilot Westlandse waterbank

De locatie is al gekozen en naar financiering wordt nog gezocht. Ondertussen is een intentieverklaring gesloten door betrokken partijen voor een pilot met COASTAR, een waterbank in Westland. Ook is bekend geworden dat Westland drie ton subsidie uitkeert.

In de intentieverklaring is afgesproken de kosten te delen en zijn ook afspraken gemaakt over wat er gaat gebeuren als blijkt dat de pilot niet haalbaar is.

Telers in het gebied rond De Hooghe Beer in Kwintsheul onderzoeken in een project in welke mate infiltreren van regenwater in de ondergrond én werken aan het sluiten van de waterbalans binnen een gebied goede alternatieven kunnen zijn.

De gemeente Westland, de provincie Zuid-Holland, Coöperatie Nature Water U.A, Stichting Kennis in je Kas en het Hoogheemraadschap van Delfland hebben de intentieverklaring gesloten, zo blijkt uit de collegebesluiten van het Westlands college van B&W in week 21. 

Meer informatie over het project verscheen vorig jaar al op de website van Kennis in je Kas.

Bron: Gemeente Westland

Publicatiedatum: