"Ontworpen om telen te vereenvoudigen en activiteiten te verbeteren"

"Het is niet alleen een intelligent klimaatbeheersingssysteem voor de glastuinbouw, maar ook een uitgebreide oplossing voor automatisering en gegevensbeheer, die is ontworpen om de teelt te vereenvoudigen en de activiteiten te verbeteren, wat leidt tot minder arbeidskosten, minder fouten van telers en een lager verbruik van hulpbronnen, terwijl de opbrengsten en winsten worden verbeterd," zegt Dima Chernobilsky, directeur van Grow Director Ltd.

Hij vertelt over hun nieuwe klimaatbeheersingssysteem GrowDirector 3 PRO, dat eerder deze maand werd gelanceerd. "Dit product van de derde generatie beschikt over modulaire en schaalbare draadloze controllers, geavanceerde sensoren en intelligente algoritmen, die samen de optimale omgeving creëren waarin planten kunnen gedijen."

Modulair, draadloos, eenvoudig te installeren en met AI-gestuurde software
Dima en zijn team hebben bijna zeven jaar besteed aan het onderzoeken, ontwikkelen en testen van nieuwe technologieën om deze klimaatbeheersingsoplossing te creëren. De belangrijkste kenmerken van dit systeem zijn dat het modulair, draadloos en eenvoudig te installeren is en AI-gestuurde software bevat.

Het systeem bestaat uit 6 modules, die kunnen worden gebruikt als aparte modules, maar ook gegevens kunnen delen met de andere modules uit de GrowDirector 3 PRO-familie. Er is dus weinig investering nodig, want telers kunnen beginnen met één module en naar wens meer modules toevoegen. "Met onze oplossing kunnen telers gemakkelijk pompen, elektrische apparaten, droge contacten, individuele of geschakelde LED's automatiseren en aansturen, allemaal tot 64.000, afhankelijk van de controller, evenals tot 64.000 sensoren aansluiten om waardevolle gegevens over het klimaat te ontvangen en te analyseren."

"We leveren ook sensoren voor het meten van de pH, EC, temperatuur, CO2 en nog veel meer, waarmee telers alle geautomatiseerde routines kunnen configureren, aangepaste werkregels en meldingen voor kritische parameterwijzigingen kunnen instellen en de prestaties in de loop van de tijd kunnen volgen met gedetailleerde gegevens en analyses."

Bovendien is het systeem draadloos, zodat telers 24/7 toegang hebben tot de gegevens. En zelfs als een teler zich in een gebied zonder internet bevindt, kan hij/zij toch bij de gegevens via de module ServerDirector. "Deze module biedt de teler een lokale virtuele cloud die onafhankelijk van het internet kan draaien, tijdelijk of permanent."

Bovendien bevat het systeem ingebouwde AI-gestuurde software die telers helpt slim te telen, legt hij uit. "Dankzij AI worden de gegevens verwerkt en wanneer een teler bijvoorbeeld een goed seizoen had, kan het systeem dat proces dupliceren. En visa versa, wanneer iets niet zo goed ging, kun je in de gegevens graven en ontdekken waar het probleem ligt."

Kosten verlagen, efficiëntie verhogen
Aangezien veel telers door de marktomstandigheden voor financiële uitdagingen staan, zegt Dima dat de Grow Director-producten kunnen helpen om de kosten te verlagen en de efficiëntie te verhogen. "Deze vijf elementen kunnen een aanzienlijke impact hebben op hun omzet:"

  1. Daling van de arbeidskosten tot 53%. "U kunt elk bedrijf beheren met het kleinst mogelijke personeelsbestand door de activiteiten te automatiseren, door alle apparatuur, apparaten en sensoren aan te sluiten op één systeem met één bedieningspaneel. Ook is het systeem volledig modulair en schaalbaar, zodat u kunt groeien in uw eigen tempo."
  2. Afname van telerfouten tot 48%. "U kunt via de app verbonden blijven met uw bedrijf en meldingen instellen voor kritische parameterwijzigingen, zodat u snel actie kunt ondernemen wanneer dat nodig is om ideale groeiomstandigheden te handhaven, in de wetenschap dat u ook wordt ondersteund door AI."
  3. Verhoging van de opbrengst tot 31%. "Naast het voorkomen van fouten van telers kunt u veranderingen voorspellen, omdat u toegang hebt tot de gegevensgeschiedenis en uitgebreide analyses om de perfecte klimaatbalans te handhaven met proactieve en reactieve incrementele aanpassingen."
  4. Minder verbruik. "Zodra u de beschikking hebt over nauwkeurige gebruiksgegevens over de pH, EC en CO2 kunt u slim gebruikmaken van hulpbronnen. Op die manier vechten we niet met het milieu, maar werken we ermee samen."
  5. Gratis software en cloud. "Telers hoeven maar één keer te betalen om het platform te gebruiken en u hoeft geen extra geld te betalen voor de beveiliging van uw gegevens. Bovendien kunnen alle gegevens op elk moment worden geëxporteerd naar elk willekeurig opslagmiddel."

Markten uitbreiden
Momenteel gebruiken verschillende professionele indoortelers in Israël de GrowDirector PRO 3 en wereldwijd wordt hij al gebruikt in verschillende container farms. De reacties zijn tot nu toe zeer positief. "We horen dat het zeer eenvoudig te installeren en heel gebruiksvriendelijk is."

Dima en zijn team zijn klaar om het internationale bereik nog verder uit te breiden. "We kunnen ons product over de hele wereld leveren, maar we leggen de nadruk eerst op de introductie op de Europese en Noord-Amerikaanse markt. De volgende stap is Azië en het Midden-Oosten." Daarom bezoekt hij in juni GreenTech in Amsterdam en in oktober AgriME in Dubai.

Voor meer informatie:
Grow Director Ltd.
contact@growdirector.com
www.growdirector.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.