In één jaar tijd over op 100% eigen stroom

Tholen - Binnen een jaar tijd gaat Stars Plant over van 100% netstroom naar 100% ‘eigen’ stroom. Onlangs zijn er zonnepanelen op een hoek van de kas gelegd, de schuur volgt als het goed is volgende week en de andere helft van de stroom moet komen van een WKK, welke na de zomer zal worden geïnstalleerd.

Stars Plant is ermee in zijn nopjes. Tot begin dit jaar had de plantenkweker een vast contract voor de elektra, nu is men aangewezen op de dagprijs. Vanwege de enorme pieken van afgelopen jaar en de steeds sterker wordende prikkel vanuit met name de overheid verder te verduurzamen lagen de investeringsplannen al even op tafel.

In de sponningen van een hoek van de kas is voor 500 vierkante meter aan zonnepanelen geïnstalleerd. Deze panelen zijn even zwaar als het glas, waardoor een verzwaring van de constructie niet nodig was. Er is gekozen voor dichte panelen, omdat het een stuk kas betreft die toch al niet meer voor teeltdoeleinden werd gebruikt.

Op de schuur is iets meer ruimte, hier wordt voor 600m2 aan panelen gelegd. Ook is hier de factor gewicht minder van belang: zowel in letterlijke als in effectieve zin konden hier zwaardere panelen geplaatst worden.

HS Tuinbouw service B.V. Tuinbouw Techniek heeft de installatie van de panelen in het kasdek voor zijn rekening genomen, voor installatie op de schuur is Ariëns Solar Techniek in de arm genomen.

 

Voor meer informatie:
Stars-Plant
Maarten van Rossumweg 37
5307 HC Poederoijen
www.stars-plant.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.