Aardwarmteproject Polanen 'goed op schema'

Naast de kassen en Bartholomeuskerk maakt de boortoren in Monster tijdelijk onderdeel uit van de 'skyline' in het Westland. Benieuwd wat hieraan vooraf ging? Op de website van Aardwarmte Polanen is een timelapse te zien van het opbouwen van de boortoren. 

Tarek Hopman van het project aardwarmte Polanen vertelt: "We hebben de eerste put volledig geboord en liggen goed op schema". 

In stappen
"We boren de putten in stappen. In de eerste stap hebben we beide putten tot een diepte van 1280 meter geboord. Vervolgens zijn in beide putten de stalen buizen (casings) geplaatst. Door voor beide putten eerst het bovenste gedeelte te boren en daarna de putten naar de einddiepte te boren, bereiken we efficiëntie in de uitvoering."Tweede gedeelte van de tweede put
”Inmiddels is de eerste put volledig geboord en de boortoren verplaatst. We zijn nu gestart met het tweede gedeelte van de tweede put: van 1280 meter naar 2300 meter diepte. Doordat de put een schuinere richting kent heeft deze put een langere afstand om te boren. We verwachten voor dit boortraject ruim een week te boren voordat de stalen buizen (casing) worden geplaatst, hierna kunnen we de boortoren gaan opruimen als alles goed verloopt. Vervolgens gaan we de putten schoonmaken en perforaties aanbrengen aan het uiteinde van beide putten. Hierdoor kunnen we tijdens de productie het water naar boven pompen en injecteren."

Bron: Aardwarmte Polanen 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.