Aandrijftechnologie gecombineerd met slimme software, sensoren en gegevensanalyse

De afgelopen 30 jaar is digitalisering in de tuinbouwsector steeds belangrijker geworden om werknemers te ondersteunen bij hun dagelijkse werkzaamheden. Het SBE Farm-Management-System van Lock Drives is een ontwikkeling op dit gebied. Dit nieuwe systeem ondersteunt kwekers en tuinbouwondernemers met efficiënte werkprocessen in de kas.

De klimaatcondities in de kas kunnen worden gecontroleerd via een app

SBE Farm-Management-System op GreenTech 2023
Op de stand van Lock Drives op de aanstaande GreenTech (hal 1, standnummer 01.420), kunnen bezoekers meer te weten komen over het SBE Farm-Management-System en met eigen ogen zien hoe het de productieprocessen binnen de kas kan optimaliseren, en tegelijkertijd het energieverbruik wordt verlaagd. Het Lock SBE-systeem is een oplossing die aandrijftechnologie combineert met slimme software, sensoren en gegevensanalyse om een nauwkeurige controle van tuinbouwproductieprocessen te bieden.

SBE combineert verschillende voordelen op één platform
Het Lock SBE-systeem biedt verschillende voordelen, waaronder nauwkeurige controle over irrigatie, klimaat en verlichting. Hierdoor kunnen kwekers hun productieprocessen optimaliseren, waterverbruik verminderen en energieverbruik minimaliseren. De geavanceerde software en analyse-tools van het systeem bieden kwekers ook inzichten over hun algehele operationele efficiëntie.

De digitale oplossing kan tuinders helpen bij het automatiseren van veel van hun routinetaken. Vanuit SBE kunnen irrigatie-, belichtings-, ventilatie- en klimaatsystemen worden gemanaged en aangestuurd. Zo blijft er nauwkeurige controle van temperatuur, licht, vochtigheid en luchtcirculatie.

SBE kan tijd besparen en fouten verminderen, waardoor de ondernemer zich kan concentreren op zijn gewassen. Het systeem biedt realtime informatie over verschillende aspecten van de bedrijfsvoering, zoals weerspatronen en bodemvochtigheidsniveaus. Met behulp van de geïntegreerde energiemonitor kunnen gegevens over gas, water en elektriciteit worden geregistreerd en weergegeven in grafieken om snel en gemakkelijk energieverspillers in de kasomgeving te identificeren.

Ook regelt SBE de energiedistributie op basis van vraag, weersvoorspellingen en aanwezigheid, wat energiekosten kan verminderen en energie-efficiëntie en comfort kan verhogen. Door bedrijfsactiviteiten te optimaliseren en verspilling te verminderen, kan het SBE Farm-Management-System kwekers helpen geld te besparen op arbeid en middelen, wat winstgevendheid en duurzaamheid van de onderneming ten goede komt.

Het systeem kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van verschillende soorten bedrijven, van kleine familiebedrijven tot grote commerciële ondernemingen. Dit maakt het een flexibele en schaalbare oplossing die kan meegroeien met het bedrijf. Het systeem kan helpen om optimale groeiomstandigheden voor gewassen te behouden door de temperatuur, vochtigheid en ventilatie te reguleren. Ze kunnen ook worden geprogrammeerd om de instellingen automatisch aan te passen op basis van weerspatronen en andere factoren.

Voor meer informatie:
Lock Drives
Europa 1
2672 ZX Naaldwijk
www.lockdrives.com/nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.