Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Webinar over speerpunten Ruimte en Grond op 16 mei 2023

Tijdens een webinar dat ZLTO vanavond organiseert komt de luisteraar meer te weten over de 'herverdeling' van grond en ruimte binnen de kaders van de 'gebiedsgerichte aanpak' (GGA). ZLTO neemt onder andere deel aan deze lokale overlegtafels. De inzet: voldoende ruimte voor boeren en tuinders, in het belang van de leden en van de samenleving. Tijdens het webinar is het mogelijk om vragen stellen via de live-chat tijdens het webinar. Hier is het mogelijk aan te melden voor het webinar. 

Onze inzet voor 2023

  • Bijdrage leveren: ZLTO doet mee in de ontwikkeling van gebiedsplannen. Uiteraard is het agrarisch belang het uitgangspunt, maar ZLTO heeft ook oog aandacht voor andere doelen en ambities op het gebied van bodem, water, natuur en klimaat. Daaraan kunnen agrariërs een wezenlijke bijdrage leveren. Vanzelfsprekend heeft ZLTO ook oog voor andere sociaaleconomische belangen zoals woningbouw en de ontwikkeling van bedrijventerreinen.
  • Meerwaarde: Deze brede blik, meerwaarde en perspectief toont ZLTO in pilotprojecten, maar wel met de insteek ‘zien is geloven’.​ Die wederkerigheid zal ZLTO nauw bewaken.
  • Veilig buitengebied: Een veilig en weerbaar platteland, vrij van ondermijning en criminaliteit, is een belangrijke voorwaarde voor gezond agrarisch ondernemerschap. Het vertrouwensloket “Veilig Buitengebied” is de vooruitgeschoven post om hierover afspraken te maken met gemeenten en deze te borgen in de gebiedsaanpak en in omgevingsplannen.

Zo gaat ZLTO dat bereiken:

  • ZLTO voert keukentafelgesprekken met agrarisch ondernemers in alle 20 GGA-gebieden in het werkgebied. ZLTO laten hun invloed gelden bij de ontwikkeling van gebiedsplannen om zo het agrarisch perspectief te bewaken en maximaal te waarborgen. Momenteel zit de organisatie aan tafel bij de gebiedsontwikkeling voor de Peelvenen (Vitale Peel – Vitale Peel – GGA groen blauw) en het Ulvenhoutse Bos
  • Onder de titel “Versailles van het Noorden” realiseert ZLTO een toekomstperspectief en meerwaarde voor boomkwekerijclusters en individuele boomkwekers in midden-Brabant.

Datum en tijdstip: 16 mei 2023 van 20.00 uur tot 21:00 uur 
Locatie: Studio Agripers (webinar) 
Organisator: ZLTO

Bron: ZLTO 

 

 

Publicatiedatum: