Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Energie-update: TTF-gasprijs blijft zakken

Vrijdag zakte de korte termijngasprijs op de TTF tot onder de 33 euro per megawattuur. Daarmee is de 'langste gasdaling sinds 2020' een feit, zoals her en der te lezen viel. Maandagochtend ligt de TTF-gasprijs weer boven de 33 euro, maar een verdere daling is niet uitgesloten.

Het mag verder geen verbazing wekken dat zaterdag op een stralende dag met ook best wat wind er negatieve uurprijzen voor elektriciteit zijn gerealiseerd. Zondag zakte na het middaguur de prijs ook, maar negatieve prijzen werden nét niet gerealiseerd. In België en Duitsland bleven negatieve uurprijzen uit. Nederland exporteerde ook veel stroom, stipt energietwitteraar en -specialist Martien Visser aan. 


De TTF-gasprijs voor een contract 'winter 2023' t/m vrijdag 12 mei. Maandagochtend 15 mei ligt de prijs op op 49,6 euro per megawattuur. Klik hier voor vergroting en de meest actuele cijfers. 

De gasprijs voor 'winter 2023' zakt ook. Vrijdag ging er 3 euro van de prijs af, tot 52 euro, en maandagochtend is de prijs zelfs tot onder de 50 euro gezakt. 

"Er zal waarschijnlijk een hittegolf in Europa of Azië nodig zijn om het beeld op de markt te veranderen. Voorlopig blijft de markt kalm vanwege het sterke aanbod", aldus deskundigen van energiehandelaar Energi Danmark bij BNR in een bericht over de 'langste gasdaling sinds 2020'.