Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Op maandag 15 mei eert Tjitske Reidinga iedereen voor wie Moederdag confronterend is

Moederdag is een dag die voor velen synoniem staat voor ontbijt op bed, zelfgemaakte creaties en bloemen. Maar het is voor sommige mensen ook een confronterende dag. Denk aan moeders die een kind hebben verloren, kinderen die geen moeder meer hebben of vrouwen die het niet lukt om zwanger te worden. Initiatiefneemster Tjitske Reidinga wil deze mensen een hart onder de riem steken. Op maandag 15 mei, de dag na Moederdag, deelt zij gratis bloemen uit aan iedereen die wel wat troost kan gebruiken of troost wil bieden op deze dag. 

Tjitske is niet alleen bekend als actrice, maar staat ook bekend om haar prachtige bloemeninstallaties en -creaties. Tjitske: “Sinds twee jaar ben ik werkzaam op de bloemenmarkt op het Amstelveld in Amsterdam. Door mijn werk zie ik wat voor verschil bloemen kunnen maken. Hierdoor heb ik het idee gekregen om een zee van bloemen op het Amstelveld in Amsterdam te creëren. Hier kunnen mensen zelf gratis boeketten samenstellen. En misschien is er ook ruimte om een praatje met elkaar te maken.”

Tjitske deelde haar idee op Instagram en de reacties stroomden binnen van mensen die zich aangesproken voelden door haar bericht. Om ervoor te zorgen dat er die dag genoeg bloemen zijn, zocht de actrice samenwerking met Bloemenbureau Holland.

Yvonne Watzdorf, Bloemenbureau Holland: “Aan dit prachtige initiatief werkt Bloemenbureau Holland graag mee. Een bos bloemen kan helpen om verdriet en pijn even te verminderen. Maandag 15 mei vormen bloemen een eerbetoon aan het moederhart. Een dag om moeders te herdenken die er niet meer zijn. Die verlangen naar een kind dat niet kwam en rouwen om een kind dat er niet meer is. Namens de sierteeltsector ondersteunen wij de actie om zo veel mogelijk mensen met bloemen een hart onder de riem te steken.” 

Het initiatief van Tjitske Reidinga en Bloemenbureau Holland start op maandag 15 mei om 9.00 uur en duurt tot 17.00 uur, op het Amstelveld in Amsterdam. Iedereen is welkom voor wie Moederdag confronterend is.

Brone: Bloemenbureau Holland:

Publicatiedatum: