Glastuinbouw onderzoekt loongebouw andere CAO's

Eind dit jaar loopt de CAO voor de glastuinbouw af. Loon wordt ongetwijfeld opnieuw één van de belangrijkste onderwerpen in de onderhandelingen voor de nieuwe CAO, stelt Glastuinbouw Nederland. De belangenbehartiger zegt dat de ondernemersorganisaties in de glastuinbouw eerst om zich heen willen kijken. Hoe ziet het loongebouw in andere CAO's eruit? 

Samen met Plantum heeft Glastuinbouw Nederland een aantal vragen geformuleerd. Bijvoorbeeld hoe zijn de salarisschalen bij concurrerende cao’s ingericht? Hoe zien, tien jaar terug kijkend, de loonontwikkeling en de verhogingen van het Wettelijk Minimum Loon eruit? Ook heeft Glastuinbouw Nederland aangegeven naar welke cao’s ze gaan kijken. Organisatie adviesbureau Eprom gaat deze vragen beantwoorden, op basis van onder andere een benchmark.

Ambitie realiseren
Deze zomer presenteert Eprom de onderzoeksresultaten in de werkgroep ‘Cao pensioen fiscale zaken’. Met deze uitkomsten kunnen Glastuinbouw Nederland en Plantum in gesprek: wat komt er per 1 januari 2024 op de sector af? Wat wil en kan de sector veranderen om de ambitie - een aantrekkelijke beloning en beloningsperspectief - te kunnen realiseren? Glastuinbouw Nederland wil eerst zelf binnen de glastuinbouw in gesprek om vervolgens dit najaar met CNV en FNV te onderhandelen over de nieuwe cao.

Bron: Glastuinbouw Nederland 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.