Richplant viert 40-jarig jubileum

Al 40 jaar kweekt Richard Scheffers van Richplant de mooiste kamerplanten. Met hun vele exclusieve plantensoorten is Richplant sinds 1983 een bekende naam in potplantenland.

Zaterdag 13 mei bestaat Richplant 40 jaar. Richard Scheffers is al op jonge leeftijd een eigen potplantenkwekerij gestart. Het telen van kamerplanten is hem met de paplepel ingegoten. Zijn vader Jan Scheffers was al met zijn broers pionier op dit gebied en ook diverse neven zijn in de kamerplanten verder gegaan. Op 19-jarige leeftijd had Richard al zijn eigen kwekerij van 6.200 m2 op het Poeldijksepad in Honselersdijk en daar bleef het niet bij...

In deze 40 jaar is Richplant gegroeid van 0,6 naar 6 hectare op de Grote Achterweg in Naaldwijk. Zij hebben veel verschillende producten geteeld, die altijd wat anders waren dan de 'standaard' planten. Naast het kweken van hun beroemde Gardenia Jasminoides teelt Richplant exclusieve seizoensproducten, zoals de Caladium, Jatropha Multifida, Jatropha Podagrica, Curcuma Siam, Aphelandra en Plumeria.

Richard Scheffers: ''De afgelopen 40 jaar hebben wij van alles meegemaakt, van diverse crisissen tot fantastische jaren. De laatste jaren zijn wel enerverend te noemen met alle uitdagingen, zoals corona en de energiecrisis. Zonder ons hechte team zou Richplant niet zijn wat het nu is. Wij zijn hen dus ook zeer dankbaar voor hun loyaliteit aan ons bedrijf. Ook zijn wij onze vaste klanten dankbaar voor het gestelde vertrouwen, sommigen van deze bedrijven mogen wij al 40 jaar hun leverancier zijn.

Richplant is al vanaf de oprichting lid van Decorum Company. "Dit lidmaatschap heeft ons veel gebracht, zoals contacten met handel, kennisuitwisselingen onder collega’s en verschillende marketingactiviteiten."

Hoe de komende 40 jaar eruit zullen zien? "Wij blijven met de tuinbouw alle uitdagingen pareren en voor alle problemen oplossingen creëren. Wij hopen met Richplant hier nog vele jaren ons steentje aan bij te dragen en veel mensen blij te mogen maken met onze producten.''

Voor meer informatie:
Richplant
Grote Achterweg 6a
2671 LR Naaldwijk
Tel.: +31 174 640224
info@richplant.nl
www.richplant.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.