Meer dan 2000 bezoekers tijdens eerste dag Tuinkriebels

Afgelopen zaterdag kwamen er meer dan 2000 bezoekers naar de tuin- en plantenbeurs Tuinkriebels voor een dagje tuinplezier onder de stralende zon. Dat meldt de Provincie Antwerpen in een persbericht. 

Tuinkriebels is ondertussen al aan de 11e editie toe. Een warme markt waar kwekers met liefde hun plantenkennis delen met bezoekers. Rond het kasteel, langs de vijver en onder de bomen vindt men onder andere planten, zaden, bloemen, tuinoogsten, tuingereedschap en veel lekkers.

Dit jaar kon men er inspiratie voor een klimaatgezonde tuin opdoen. Het is mogelijk om te luisteren bij de meer dan 80 standhouders en te leren hoe men de tuin kan aanpassen aan het veranderende klimaat.Gevarieerd aanbod en advies van vriendelijke standhouders
De jaarlijkse plantenmarkt en tuinbeurs is intussen een referentie bij iedereen met een hart voor tuinieren. Geert kwam afgelopen zaterdag voor de tweede keer en nam haar zoon, schoondochter en kleinzoon mee. “Ik was heel tevreden van de planten die ik vorig jaar kocht, dus wou graag terug komen dit jaar.”

Matthias en Machteld komen bijna ieder jaar. “Het is ieder jaar de moeite: er is veel keuze en een gevarieerd aanbod. De omkadering is heel mooi. Wij komen volgend jaar terug.”

Chris en Mieke genieten van een ijsje na het winkelen. Zij kwamen vandaag voor het eerst naar Tuinkriebels. “De standhouders zijn heel vriendelijk, ze kennen hun producten en geven degelijk advies. Een andere ervaring dan in een winkel.” Hun advies aan andere geïnteresseerde bezoekers? “Sowieso gaan!” De plantencrèche hadden ze nog niet ontdekt."

"Daar kun je je aangekochte planten veilig en gratis achterlaten om rustig verder te kunnen winkelen. Met een gratis kruiwagen kun je je aankopen na afloop naar de parking brengen. “Volgende keer maken we er zeker gebruik van.”Gemoedelijke sfeer, goede organisatie en charmant publiek
Ook standhouders keren graag terug naar Tuinkriebels. Geert van tuincentrum Braeckman heeft al meerdere edities op de teller staan. “Het is een heel fijn kader, er hangt een gemoedelijke sfeer en de bezoekers zijn sympathiek.”

Barbara van Barbara-id beaamt dat: “Dit is mijn tweede editie. Het is een mooi terrein, leuke organisatie, gemoedelijke atmosfeer en een charmant publiek.”.

Jackie  van kwekerij van de Akkauwe is ook voor de tweede keer aanwezig. “Het beviel ons goed vorige jaar, daarom staan we hier terug. Tuinkriebels is ruim opgezet, er hangt een ontspannen sfeer en het is goed georganiseerd.”

Bron: Provincie Antwerpen 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.